StockFood
I DAJU DOVOLJNO ENERGIJE

Na silvestarskom meniju: Zalogaji koji se jedu 's nogu'

Na silvestarskom meniju poželjne su delicije koje se jedu ‘s nogu’ i koje daju dovoljno energije za noć punu plesa.

Na silvestarskom meniju poželjne su delicije koje se jedu ‘s nogu’ i koje daju dovoljno energije za noć punu plesa.

TOST SENDVIČI

StockFood

SASTOJCI kruh za tost, 200 g šunke, 200 g edamera ili gaude, maslac, rikula

PRIPRAVA Na kriške tosta namazati maslac, staviti 2 - 3 šnite šunke i sira i par listova rikule te poklopiti drugom kriškom tosta. Peći u preklopnom tosteru dok se sir ne počne topiti. Razrezati i poslužiti.

KANAPEI S CIKLOM

StockFood

SASTOJCI proteinski kruh po izboru, 200 g skuhane cikle, 1 limenka slanutka (od oko 400 g), 3 žlice tekućine od slanutka, 3 žlice tahini namaza, 3 češnja češnjaka, 3 žlice limunovog soka, sol, 150 g camemberta, kapare

PRIPRAVA Ciklu, slanutak, tekućinu od slanutka, limunov sok, češnjak i tahini namaz te ½ žličice soli staviti u kuhinjski blender i miksati dok se ne dobije kremasti namaz. Začiniti po ukusu. Kruh narezati na manje komade, namazati ga kremom od cikle te na vrh složiti komadiće camemberta i kapare.

PREPELIČJA JAJA S INĆUNIMA

StockFood

SASTOJCI 12 prepeličjih jaja, 6 inćuna, 1 svježi feferon, 100 ml bijelog vinskog octa, sol

PRIPRAVA Jaja poširati u slanoj vodi s octom. Servirati ih u žlice za posluživanje, na njih staviti pola inćuna i tanko narezani komad feferona.

KANAPEI S LOSOSOM

StockFood

SASTOJCI 150 g dimljenog lososa, 150 g francuskog kruha, 100 g raženog kruha, 50 g maslaca, 100 g sirnog namaza, 100 g kiselog vrhnja, 1 žlica hrena, 1 žličica limunova soka, 2 žlice svježe nasjeckanog vlasca, 50 g crvenog kavijara, limun

PRIPRAVA Komadiće dimljenog lososa pokapati s nekoliko kapi limunova soka. Pomiješati sirni namaz, vrhnje, hren i sitno narezani vlasac. Smjesom premazati narezani kruh, na vrh posložiti komadiće lososa i kavijar.

LOPTICE OD SIRA

StockFood

SASTOJCI 500 g mladog nemasnog sira, 100 g naribanog parmezana, sol, papar, peršin, drobljeni lješnjaci ili bademi

PRIPRAVA U zdjeli dobro promiješati mladi sir i parmezan te začiniti po ukusu. Formirati kuglice te ih uvaljati u sitno narezani peršin i orašaste plodove. Kuglice se zbog boje mogu uvaljati i u slatku crvenu papriku.

Linker
26. travanj 2024 11:40