OSTALA JE DOSLJEDNA SEBI

Najosobniji stihove koje je ikada otpjevala: Albina Grčić izdala prvi autorski singl na hrvatskom jeziku!

Albinin prvi autorski singl na hrvatskom, ‘Plači mila‘, od danas je dostupan na digitalnim glazbenim servisima zajedno s videospotom.

Plači mila“ krase najosobniji stihovi koje je Albina Grčić do danas otpjevala, a nastali su tijekom njene dvotjedne karantene nakon nastupa u Poljskoj: „Uvijek sa sobom nosim planer pa sam tako i tada pri ruci imala jedan blokić po kojem sam počela pisati. I pjesme su samo krenule iz mene. Tematike su im različite i mogu reći da sam sa svim tekstovima zadovoljna. No, Branimir Mihaljević i ja prepoznali smo 'Plači mila' kao potencijalni singl. Pjesma je vrlo emotivna, iako njezin ritam to na prvu možda i ne otkriva, no vjerujem da će oni koji ju pažljivo prožive slušajući i gledajući spot shvatiti što sam osjećala dok sam ju pisala”, ispričala je.

O svojem je novom singlu pričala i u vrijeme njegovog nastajanja, kad je pratiteljima na društvenim mrežama najavila da neće zvučati kao njena dosadašnja izdanja.

Čitajte i: Ne živi na staroj slavi, Albina pokazala da se vratila na mjesto kojeg se baš zaželjela: ‘Malo sam se naježila‘

Ipak, ostala je dosljednja sebi i svojim kreativnim afinitetima, koji je iznova motiviraju da inspiraciju potraži u dosad neistraženim područjima: „Pjesma ostaje u mojem žanru, popu, to je mjesto na kojem se osjećam dobro, to sam ja, no uzore sam ovoga puta pronašla i u nešto alternativnijim žanrovima; zvuk je nešto drugačiji od onoga na što smo navikli u tipičnom hrvatskom popu. U instrumentalu ima nešto zanimljivih i možda neočekivanih momenata, a za neke dijelove pjesme sam uzore našla i u trapu. Još se otkrivam, sazrijevam, upoznajem sve više ljudi iz industrije, slušam sve više različite glazbe… Tako da me jako zanima gdje će me sve to odvesti! Za sada sam prilično zadovoljna. Ništa ne forsiram, nego idem kamo me vodi srce.“

Čitajte i: Albina konačno zatvorila priču nakon Eurosonga: ‘Zbog iskustva neke kolege ne mogu poštovati kao ljude‘

Za spot „Plači mila“ zaslužan je duo Sestrice (Luka Sepčić i Ana Badurina), s kojima je Albina surađivala pred objavu ljetnog hita „La La Love“: „’Plači mila’ potpuno je drugačija od prethodnog singla pa sam nekako i nju samu doživjela u nekom potpuno drugačijem svjetlu, a moram priznati da sam se u ovu Albinu apsolutno zaljubila. Kao i uvijek, Luka je raširio svoje kreativne pupoljke na najjače, a beauty ekipa ju je dovela na još jednu razinu iznad, što zna biti apsolutno magično s ovim specifičnim timom. Vjerujem da će svi prepoznati ovu fuziju ideja, stvaranja, ali i osjetiti s kojim je zadovoljstvom priča nastala”, komentirala je Ana Badurina.

image

„Plači mila“ krase najosobniji stihovi koje je Albina Grčić do danas otpjevala.

VEDRAN PETEH/CROPIX

Osim u čitavom procesu stvaranja pjesme, 22-godišnjakinja je sudjelovala i u izradi vizualnog identiteta te je s redateljem Lukom Sepčićem razvila njegov koncept.

Pri snimanju spota svakom se segmentu ozbiljno pristupalo pa su neizostavni članovi ekipe na setu bili i Albinini stalni suradnici Stefan Orlić (styling), salon Franić (frizura) i RUKA Beauty (šminka).

Ovaj svestrani angažman za pjevačicu je još jedan veliki iskorak u dosadašnjoj karijeri, ali i pokazatelj kreativnog i glazbenog sazrijevanja.

Linker
13. kolovoz 2022 07:22