Pozdrav iz Dubaija

Nova fotografija bivše predsjednice izazvala salvu pohvala na račun izgleda

Kolinda Grabar Kitarović neumorna je promotorica Lijepe naše, a u Ujedinjenim Arapskim Emiratima proslavila je zlatnu medalju za istarsko esktra djevičansko maslinovo ulje i zaradila pohvale za liniju i odabir haljine.

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović jedva je dočekala da se smiri situacija s pandemijom koronavirusa i bacila se na posao koji joj najbolje ide - promociju Hrvatske i vrhunskih proizvoda iz naše zemlje. Danas se javila iz Dubaija, gdje je prisustvovala izložbi EXPO, na kojoj je istarsko maslinovo ulje Oio Vivo nagrađeno zlatnom medaljom.

"Posljednji dan EXPO-a u Dubaiju. Hrvatska postaje sve prepoznatljivija. Srdačne čestitke na zlatnim medaljama. Uvijek govorim da je hrvatsko maslinovo ulje najbolje u svijetu", napisala je Kolinda Grabar-Kitarović, koja će 29. travnja proslaviti 54. rođendan.

Vrhunsko ekstra djevičansko vodnjansko maslinovo ulje dobiva se od autohtonih sorti maslina iz integriranog uzgoja, pravovremene ručne berbe brzom preradom uz pažljivu pohranu, čime je oduševilo kušače i članove žirija u Dubaiju. A svojom objavom na instagramu bivša je predsjednica zaradila desetke komentara i pohvala na račun vlastitog izgleda i stilskog odabira.

"Nevjerojatna", "Predivna", "Zaista prekrasna", "Divan osmijeh", "Odlična", "Nikad ljepša"..., tako glase neki od komentara, a objava je u svega nekoliko sati skupila tisuće lajkova.

image

Muzej budućnosti je svečano otvoren 22. veljače ove godine

KARIM SAHIB/AFP/PROFIMEDIA

Kolindu Grabar-Kitarović oduševila je pak zgrada Muzeja budućnosti pred kojim je pozirala i u kojem je održana manifestacija EXPO. Riječ je o jednoj od najvećih arhitektonskih atrakcija Ujedinjenih Arapskih Emirata, smještenoj u financijskom središtu grada. Čelična sedmerokatnica sastoji se od tri glavna elementa: zelenog brdašca na kojoj se nalazi sedmerokatnica kružnog jajolikog oblika s izložbenim prostorom u čijem središtu je praznina.

Čitajte i: Sijed, bradat i naboran: Što se dogodilo jednom od najvećih holivudskih ljepotana

Prema ideji naručitelja trebala je biti otvorena lani, ali su zbog pandemije koronavirusa rokovi pomaknuti, te je svečano otvorenje održano 22. veljače ove godine.

image

Sedmerokatna zgrada je čeliična konstrukcija kružnog, jajolikog oblika s rupom u središtu

KARIM SAHIB/AFP/PROFIMEDIA

Sagrađena je s ciljem promocije tehnološkog razvoja i inovacija, posebice u sektorima robotike i umjetne inteligencije, a naručitelj je bio Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vladar Dubaija i premijer Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji je s tim ciljem osnovao Zakladu Dubai Future.

Za projekt izgradnje bili su zaduženi arhitektonski studio Killa Design i britanska tvrtka Buro Happold, a naručitelji su inzistirali na najvišim standardima tzv. zelene gradnje.

image

Muzej budućnosti smješten je u financijskom središtu Dubaija

KARIM SAHIB/AFP/PROFIMEDIA

"Nećemo živjeti stotinama godina, ali možemo stvoriti djelo koje će stajati stoljećima. Budućnost pripada onima koji je mogu zamisliti, osmisliti i sagraditi. Tajna obnove života, razvoja civilizacije i progresa čovječanstva može se sažeti u jednu riječ - inovacija", te ke svoje riječi šeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum potkrijepio je planovima o gradnji 'Ureda budućnosti' prve potpuno funkcionalne zgrade koja će biti izgrađena 3D printom.

Linker
19. travanj 2024 13:06