Na Jabukovcu 28

Novo staro mjesto u Zagrebu: Od sada klub na Jabukovcu nosi ime Dva Osam i uskoro otvara svoja vrata!

Više detalja o programu i datumu (svečanog) otvorenja saznat će se u ponedjeljak, 8. studenog.

Nakon čekanja i neizvjesnosti konačno su stigle vijesti sa zagrebačkog brda Jabukovac, novi zakupci i voditelji legendarnog kluba najavili su da uskoro otvaraju svoja vrata, a otkrili su i novo ime.

"Svega nekoliko dana nas dijeli od otvorenja kluba na poznatoj zagrebačkoj adresi Jabukovac 28, na kojoj je djelovao klub nekad poznat kao Jabuka", objavili su iz tvrtke Pozitivan ritam koja je od sada zadužena za vođenje i program kluba.

Novi klub nosi ime Dva Osam, a s imenom otkriven je i vizualni identitet.

"Više o detalja o programu i datumu svečanog otvorenja donosimo u ponedjeljak, 8. studenog. Zapratite nas na društvenim mrežama i budite u toku", pozvali su.

Kako su najavili na konferenciji za novinare još u lipnju ove godine, klub će uz novo ime i vizualni identitet otvoriti vrata nakon blage renovacije i kada to mjere budu dozvoljavale. Sudeći prema najavi, na to se neće trebati dugo čekati. Ekipa iz firme Pozitivan ritam uz brojna klupska događanja organizira i brojne festivale, u lipnju su ispričali i priču kako su postali nova uprava najstarijeg zagrebačkog kluba.

Čitajte i: Najstariji zagrebački klub ponovno otvorio vrata! Novo vodstvo otkrilo nam svoje planove koji čekaju popuštanje mjera

"Grad je raspisao natječaj za Jabuku, došao poziv od kolega iz Močvare da se svi prijavimo s ciljem da klub ostane dio alternativne scene. Prijava u rekordnom roku, aplikacija grada Zagreba zahtijevala je pet programskih smjernica uz slušaonice i koncerte tu su film, književnost i edukacije. Tražili su se voditelji sektora s godišnjim raspisanim programom", opisao je tada Vedran Meniga, voditelj Pozitivnog ritma. Nakon što je prvi natječaj srušen zbog papirologije, na drugi su se aplicirali s identičnom prijavom.

image

Ekipa Pozitivnog ritma predstavila je novi smijer kluba, u lipnju 2021.

TOMISLAV KRISTO/CROPIX

"Niti jednog trenutka se zapravo nismo nadali da bismo mogli osvojiti, da budemo iskreni. I na kraju smo dobili natječaj. Potpisali smo ugovor sredinom svibnja, preuzeli smo ključeve 10 dana nakon toga", kazao je Meniga.

Čitajte i: Bogat program u zagrebačkom klubu: Pločnik u studenom donosi niz raznovrsnih događanja

Poštovanje naslijeđa i novih trendova

image

Dva osam, novi vizualni identitet i novo ime kluba na Jabukovcu 28.

PROMO

Ono što su najavili je da će programi okvirno biti raspoređeni prema danima u tjednu od ponedjeljka do srijede - književnost, film i edukacije, četvrtkom su zamišljeni koncerti, a petak i subota rezervirani su za klabing - odnosno klupsku glazbu.

"Definitivno ćemo poštivati postulate, ali ćemo poštivati i neke nove trendove u smislu gitarističke glazbe, žestoke glazbe, od punka, stonera, black metala, industriala, bluesa. Imamo jako dobru bazu suradnika i prijatelja sa scene alternativne, europske, regionalne. Svi su se više manje stavili na raspolaganje", kazao je u lipnju Stjepan Kolobarić, voditelj programa slušaonica napomenuvši da za sve moraju čekati razvoj situacije s Covid mjerama.

Čitajte i: Stiže prvi dio dobrotvornog albuma na vinilu: ‘Healing Sounds‘ još uvijek prikuplja sredstva za žrtve potresa

Linker
20. travanj 2024 16:26