Da mi je biti morski pas

Od Istre, preko Kvarnera, do Dalmacije: Ovo su plaže na koje možete sa svojim ljubimcima

I čovjekov najbolji prijatelj ljeti se voli osvježiti u moru, no ne gledaju svi sa simpatijama na dlakavce u plićaku. Srećom, sve je više mjesta na obali na kojima se možete okupati u društvu svoje omiljene njuške!

PLAŽE ZA PSE

Svi vlasnici kućnih ljubimaca znaju koliko frustrirajući može biti odlazak na odmor: moraju tražiti pet friendly apartman ili hotel, nikada nisu sigurni mogu li sa svojim psom ući u restoran ili kafić, ne znaju hoće li ih na plaži dočekati samo prijekorni pogledi ili, još gore, oznaka da je za pse ovdje zabranjen ulazak... Kako bismo im olakšali ljetovanje, na našoj jadranskoj obali potražili smo najpoznatije destinacije na kojima su i kućni ljubimci dobrodošli gosti. Na većini tih plaža postavljene su kantice za pseći otpad, a na nekima ima i drugih sadržaja, kao što posebni tuševi, pitka voda, zakloni od sunca, pa čak i restorani za pse.

image

U Puli ima čak devet plaža na koje možete povesti i psa

SHUTTERSTOCK


ISTRA

Sa svojim kućnim ljubimcem u najvećem istarskom gradu možete potražiti spas od ljetnih vrućina na čak devet pet friendly plaža, među kojima je najpoznatija Hidrobaza, a tu su i Saccorgiana, plaža kod svjetionika na Verudeli, u autokampu Stoja tik do lučice, u Štinjanskoj vali, na Galebovim stijenama, Valovinama na dijelu prije Muzila, Staroj klaonici na Stoji i Saccorgiani. Sa psima se može bezbrižno ljetovati i u Medulinu, Marčani, Fažani, Ližnjanu i u mnogim drugim mjestima, a u Peroju, u lučici, na plaži su osim kantica za pseći otpad i tuševa za pse postavljene i tri sjenice u kojima se mogu skloniti od sunca.

Poželite li pak otići na izlet, s kućnim ljubimcima smjet ćete posjetiti i obližnji Nacionalni park Brijuni - naravno, uz poštivanje propisanih mjera.

image

O plaži za pse Monty beach bar u Crikvenici pisali su i svjetski mediji

VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX

KVARNER

Plaža Podvorska u Crikvenici, primjerice, jedna je od najpoznatijih i najbolje opremljenih u Hrvatskoj. Osim osnovnih sadržaja kao što su tuševi, kantice za smeće, prostor u hladovini i slično, tu je otvoren i restoran za pse, u kojem vaš ljubimac neće ostati ni gladan ni žedan.

New York Post proglasio ju je najsređenijom plažom za pse na svijetu.

image

Na otocima na Kvarneru puno je lijepih plažica na kojima je dozvoljeno kupanje sa pima

PRIVATNA ARHIVA

Također, na otocima Krku, Cresu i Lošinju puno je plaža na kojima se možete kupati sa svojim najvjernijim prijateljem. Dapače, riječ je o slatkim plažicama s kojih se do mora ne dolazi preko nepristupačnih stijena.


DALMACIJA

I Dalmacija se sve više profilira kao poželjna destinacija za vlasnike kućnih ljubimaca. U Zatonu Malom, udaljenom dvadesetak minuta vožnje automobilom od Zadra, za pse je namijenjena plaža u turističkom resortu Zaton Holiday, u obližnjoj Privlaci psi su također dobrodošli na javnoj plaži, dok u Zadru sa svojim ljubimcem možete otići na kupanje na plažu Foša.

image

Iz sezone u sezonu svje je više plaža za pse i u Dalmaciji

TEA CIMAS/CROPIX

I u Splitu je otvoreno nekoliko posebnih plaža za pse. Osim na onim neoznačenima, na zapadnom dijelu Marjana postoji i ograđena plaža Kašjuni. Sa psom se možete okupati i na plaži Duilovo na Pazdigradu na Žnjanu, na kojoj su postavljene ne samo kantice za smeće nego i tuševi te šatori za zaštitu od paklenih vrućina. I južnije od Splita vlasnici pasa ne moraju se brinuti da će svoje ljubimce morati ostaviti u hotelu dok se oni idu osvježiti u moru. Plaže za pse, primjerice, postoje na Visu, u Slanom pokraj Dubrovnika, pokraj Zlatnog rata na Braču, Omišu, Makarskoj, na Korčuli - i svake sezone ih je sve više.

Linker
24. travanj 2024 12:03