Mirisna fantazija

Otvoren 55. Floraart: Cvjetni raj u srcu Zagreba konačno je opet s nama

Bundek je postao raskošna cvjetna pozornica gdje posjetitelje čekaju brojni izlagači, zanimljive izložbe i odličan glazbeni program.

Više od sto tisuća biljaka na 300 tisuća četvornih metara parka Bundek, stotinjak izlagača, izložbe, street art i glazba – od danas, pa do 6. lipnja ne propustite posjetiti 55. Floraart, najveću hortikulturnu izložbu u regiji.

image
Otvoren je 55. Floraart
MARTINA VIDAS BUTORAC

Uz poštivanje svih epidemioloških mjera, posjetitelje ove godine očekuje atraktivan program. Pogledajte zanimljiv street art mural nastao baš za Floaart kojeg potpisuje umjetnik Boris Bare i izložbu radova studenata i alumnija Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

image
Poznati sajam cvijeća nalazi se na zagrebačkom Bundeku
MARTINA VIDAS BUTORAC

Cvijeće i umjetnost

”U sklopu ovogodišnjeg Floraarta zasadili smo u zatvorenim kupolama i neke neobične umjetničke biljke, koje su svojom imaginacijom osmislili i postavili studenti ALU u Zagrebu. Ova izložba radova naših mladih umjetnica i umjetnika promišlja o ovoj našoj specifičnoj situaciji zatvorenosti sustava ali ujedno i o kreativnim potencijalima umjetnosti ka otvaranju i oživljavanju kvalitete naših života”, rekao je mentor projekta Danko Friščić, Prodekan za međunarodnu i međusveučilišnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, ALU.

image
55. Floraart na zagrebačkom Bundeku
MARTINA VIDAS BUTORAC

Čitajte i: Kako najbolje doživjeti hrvatsku metropolu: Ove stvari ne smijete propustiti kada dođete u Zagreb

Svi koji dođu na Floraart uživat će svakog dana u 19 sati u odličnom glazbenom programu na pontonskoj pozornici. Ricardo Luque, Saša Nestorović Jazz Quartet, Lela Kaplowitz Quartet, Soulbeat i Ivana Galić i ZP Quartet, imena su koja ne treba propustiti.

image
Izloženo je više od sto tisuća biljaka.
MARTINA VIDAS BUTORAC

”Iznimno nam je zadovoljstvo pozvati sve da posjete našu izložbu, ulaz je tradicionalno besplatan, a preporuka je da građani parkiraju na istočnom parkingu Zagrebačkog velesajma. Sigurnost i zdravlje su nam na prvom mjestu, pa podsjećamo na poštivanje svih epidemioloških mjera“, poručuju iz organizacije Floraarta.

image
55. Floraart na zagrebačkom Bundeku
MARTINA VIDAS BUTORAC

Floraart organizira Zagrebački holding - podružnica Zrinjevac, suorganizatori su Grad Zagreb i Turistička zajednice grada Zagreba.

image
55. Floraart na zagrebačkom Bundeku
ALU
Linker
17. travanj 2024 15:27