Književnost kao izvor snage

Postanite vlastita moderna junakinja: Donosimo naslove koje treba pročitati svaka žena

Povodom dana kojim obilježavamo sva ženska postignuća, izabrali smo nekoliko nezaobilaznih naslova poznatih spisateljica koje nas podsjećaju na našu hrabrost i borbu za slobodom.

Osmoga ožujka podsjećamo na sva važna dostignuća za koja su zaslužne žene i slavimo dugogodišnju borbu za ravnopravnost. Mnoge su žene su obilježile važna umjetnička i znanstvena dostignuća, a borba za ženska prava inspirirala je brojne svjetske i domaće spisateljice koje su dio svoga rada posvetile upravo modernim junakinjama. U nastavku donosimo nekoliko naslova koje su žene napisale o ženama i njihovoj snazi, a koje bi svatko trebao pročitati.

Bernardine Evaristo - Djevojka, žena, drugo

Spisateljica Bernardine Evaristo dobitnica je brojnih nagrada za književnost, a ovaj je roman preveden na više od trideset jezika. Autorica piše o životima o dvanaest žena više generacija koje traže svoje mjesto pod suncem i osjećaj pripadnosti. Nakon što su se suočile sa svim vrstama predrasuda i nasiljem, junakinje nam pokazuju da se za bolji život isplati boriti. Ovi su snažni ženski likovi zaradili pohvale kritike diljem svijeta, a Evaristo je postala jedna od najpoznatijih svjetskih autorica. Roman Djevojka, žena, drugo doista se isplati pročitati, a dostupan je u knjižarama Hoću knjigu.

image

Ovaj je roman preveden na više od trideset jezika

PROMO

Rosie Kugli - Neustrašive žene koje su promijenile Hrvatsku

Knjiga Rosie Kugli sadrži 50 priča o životima suvremenih žena iz javnog života Hrvatske, a sve su popraćene živopisnim ilustracijama. U ovoj knjizi možete doznati kako je Alma Prica odlučila postati glumica, s koliko je godina Janica Kostelić po prvi puta stala na skije, a doznat ćete više i o životima domaćih znanstvenica i liječnica. Ova knjiga je namijenjena mladima, kao i svima onima koji su u potrazi za malo ženske inspiracije, a pokazuje nam kako za naše snove ne postoje ograničenja. Pronaći ćete je u ponudi Knjižara Ljevak.

image

Ova knjiga sadrži priče o ženama iz Hrvatske

PROMO

Glennon Doyle - Nepokoriva

Spisateljica Glennon Doyle svojim memoarom progovara o ženskom unutrašnjem glasu koji se protivi svemu onome što nas je svijet naučio da budemo. Društvo koje nas tjera da budemo dobre majke, partnerice i radnice stavlja nas u kut ako ne ispunimo sva postavljena očekivanja, a ovaj roman nas uči da počnemo vjerovati sebi i svojim željama, da se pomirimo sa svim manama svoga tijela i da naučimo proživjeti sve što nam život nosi. Ovo je priča o hrabrosti bivanja ženom, a možete je pronaći u ponudi Knjižara Znanje.

Natalia de Barbaro - Ženski povratak sebi

Za svoju novu knjigu, autorica Natalia de Barbaro izjavila je kako je to lektira za sve one žene kojima se čini da u njihovome životu ima previše dužnosti, a premalo radosti. Naime, spisateljica se ovdje pita zbog čega ne živimo onako kako bismo htjele, a postavlja i mnoštvo drugih pitanja koja imaju svrhu otvoriti neke nove vidike. Autorica svojoj implicitnoj čitateljici nastoji ukazati put povratka sebi i svojim željama, a možete je pronaći u Školskoj knjizi.

image

Spisateljica nastoji svojoj čitateljici ukazati na neke nove vidike

PROMO

Čitajte i: Odabrali smo šest hitova: Nove serije i filmovi koje ćemo u ožujku gledati na Netflixu

Jean Sinoda Bolen - Boginje u svakoj ženi

Autorica knjige Boginje u svakoj ženi, Jean Shinoda Bolen međunarodno je poznata jungovska psihoanalitičarka koja se koristi grčkom mitologijom kako bi uspostavila arhetipske obrasce žena. U ovoj knjizi nam ukazuje na boginje koje svaka žena nosi u sebi: kod nekih je to Atena, božica mudrosti, a kod nekih boginja braka, Hera, a upoznavanje vlastite boginje čitateljicama će pomoći da razumiju sebe i svoje odnose s drugim ljudima, ali i da se u potpunosti prihvate. Knjigu Boginje u svakoj ženi možete naručiti putem Amazona.

Linker
15. travanj 2024 05:43