Na FOX Movies kanalu

Proslavite Međunarodni dan žena kroz životne priče inspirirajućih junakinja u filmskim adaptacijama

Mnoge su žene obilježile povijest kroz razna područja – znanost, sport te različite oblike umjetnosti, a njihova dugotrajna borba za neovisnost i ravnopravni status u društvu često su prikazivani upravo kroz filmsku umjetnost. U mjesecu u kojem obilježavamo Međunarodni dan žena, prisjećamo se njihovih životnih priča kroz ekranizacije na FOX Movies kanalu.

Jedna od upečatljivijih je ona o meksičkoj slikarici Fridi Kahlo koja je stekla neku vrstu svetosti nakon svoje smrti. Salma Hayek vjerno je dočarala Fridin dramatični život obilježen posljedicama dječje paralize i teške prometne nesreće, kao i njezine ljubavne veze koje su u mnogočemu odredile put intrigantne umjetnice.

image

Frida Kahlo

PROMO

Još jedan poznati ženski lik utjelovila je oskarovka Jennifer Lawrence. Katniss Everdeen postala je simbol otpora i hrabrosti u serijalu „Igre gladi“, koji za razliku od književne trilogije, ima četiri filmska nastavka. Njezina se nesebičnost najbolje vidi kada spasi sestru i dobrovoljno se prijavi za igre, gdje pokazuje kako se izboriti za ono u što vjeruješ.

image

Katniss Everdeen

PROMO

Neustrašivu arheologinju Laru Croft, Angelina Jolie preselila je s videoigre na kino platna te je jedan od rijetkih likova iz virtualnog svijeta koji je uspješno adaptiran za film.

Čitajte i: Novac će opet teći u potocima? Jedan od najuspješnijih holivudskih blockbustera dobiva nastavak

image

Lara Croft

PROMO

Angelina je 80 posto vratolomija u filmu odradila sama, a tijekom snimanja scene bungee jumpinga teško je ozlijedila gležanj pa je snimanje prekinuto dok se nije oporavila.

Zanimljivo je da su u užem izboru za ekranizaciju kultne računalne junakinje bile Demi Moore i Pamela Anderson, no producenti su se ipak odlučili za Jolie.

Tris Prior (Shailene Woodley) iz trilogije "Različita" još je jedna junakinja koja potvrđuje da biti različita nije mana već najveća prednost. Ovaj filmski serijal snimljen je prema bestsellerima Veronice Roth.

Uzbudljive avanture neustrašivih junakinja gledajte vikendom u 22 sata po rasporedu:

06. ožujka Lara Croft: kolijevka života

12. ožujka Igre gladi: Šojka rugalica 1

13. ožujka Igre gladi: Šojka rugalica 2

20. ožujka Različita

27. ožujka Frida

Linker
20. rujan 2022 07:27