Screen od the Green
 Tomislav Turković / Promo
van iz stana

Šalabahter za vikend: 7 prijedloga s kojima ćete dobro iskoristiti slobodne dane

Ovog vikenda nadamo se ljepšem vremenu u kojem ćemo moći uživati - na otvorenom. Ako niste sigurni kamo se uputiti, imamo nekoliko prijedloga za svaku generaciju. Od glazbe, filmova, gurmanskih poslastica i zabave, evo kakvi se festivali i događaju spremaju u glavnom gradu.

Ovog vikenda nadamo se ljepšem vremenu u kojem ćemo moći uživati - na otvorenom. Ako niste sigurni kamo se uputiti, imamo nekoliko prijedloga za svaku generaciju. Od glazbe, filmova, gurmanskih poslastica i zabave, evo kakvi se festivali i događaju spremaju u glavnom gradu.

1. Festival elektorničke glazbe We Love Sound

Treće izdanje festivala elektroničke glazbe sprema se ove subote, 1. lipnja na zagrebačkom Jarunu. Za zabavu na otvorenom pobrinut će se neki od najpoznatijih svjetskih DJ-a elektroničke glazbe.

Program počinje u 16 sati na Jarunu i trajat će sve do 5 ujutro, a od 5:30 seli se u klub Aquarius gdje će biti after party. Lokacija koja se nalazi između Velikog jezera Jarun i savskog nasipa, pored skate parka, okružena zelenilom i drvećem.

Promo

Američki DJ Seth Troxler predvodi glazbena imena koja će zabavljati goste, a uz njega, na festivalu će nastupiti i Švicarka Sonja Moonear. Predstavnik francuske house scene - Dyed Soundorom, Shaun Reeves te Luca Cazal, također gostuju, dok domaće glazbenike ove godine DJ Andrea Ljekaj, poznat po nedavnom remixu za Josipu Lisac.

2. Filmski piknik festival Borotalco - Screen on the Green

U subotu i nedjelju, 1. i 2. lipnja zagrebački Ribnjak ugošćuje osmi Borotalco Screen on the Green filmski piknik festival. U ovogodišnjem programu uživat će sve generacije - oba dana festival započinje u 10 sati ujutro kreativnim radionicama koje traju sve do 18 sati. Od 11 sati je vježbanje s Mariom Mlinarićem, a nakon toga posjetitelji mogu kušati ukusne zalogaje.

Tomislav Turković

U subotu od 19 sati možete testirati znanje na open-air kvizu kojeg će voditi poznata 'lovkinja' Morana Zibar, a u nedjelju nastupa stand up komičar Goca iz Lajnapa. Subotnja večer završava projekcijom filma Aquaman u 21 sat, a nedjelja animiranim filmom Spiderman - Novi svijet.

3. Otvaranje nove sezone 19. Ljeto na Strossu

Kraj svibnja rezerviran je i za otvaranje festivala u romantičnom dijelu Zagreba - 19. Ljeto na Strossu predstavlja novo uređenje koje vodi u Zagreb 30-tih godina 20. stoljeća. Od 30. svibnja posjetitelji svakoga dana mogu uživati u popodnevnim svirkama, večernjim koncertima, izložbama i radovima likovnih umjetnika, a tu je i stalna postava fine klope i pića.

Zagreb, 310516. 
Od 26.05. - 04.09. na Strossmayerovom setalistu odrzava se Strossmartre, poznatiji kao Ljeto na Strossu, na kojem ce Zagrepcani i njihovi gosti moci uzivati u svakodnevnom zabavnom programu.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
CROPIX

4. 23. Cest is d'Best

Na ulice grada Zagreba vraća se i već dobro poznati ulični festival koji se smjestio u centar grada, na Zrinjevac. Pet dana smijeha, kulture, iznenađenja, dobre glazbe i ukusne klope čeka posjetitelje, uz izvođače sa svih strana svijeta. Performerske, glazbene, dramske, dječje, likovne i druge aktivnosti dio su programa u kojem posjetitelji mogu sudjelovati.

Zagreb, 020618.
Park Zrinjevac.
Danas je u Parku Zrinjevac u sklopu Internacionalnog ulicnog festivala 22. Cest is d Best odrzan likovni program  Pastelizacija Plocnika cija je tema ove godine bila lik i djelo Nikole Tesle. Ovo je 10. godina odrzavanja Pastelizacije. Foto: Ivana Nobilo / CROPIX
Ivana Nobilo / CROPIX

5. Baš Naš gourmet & music festival

Plato Gradec, već poznata gradska lokacija s koje puca pogled na cijeli grad postaje mjesto za sve koji traže lokaciju za afterwork druženja ili opuštene večernje izlaske. Od 30. svibnja do 16. lipnja BAŠ NAŠ festival pripremio je live nastupe bendova te gastro specijalitete poznatih ugostitelja.

Facebook

Program započinje svakog dana u poslijepodnevnim satima uz DJ-a, a u večernjim satima za atmosferu se brinu bendovi na velikoj pozornici. Posebno mjesto s pogledom na Zagrebačku katedralu rezervirano je za selfije i stvaranje razglednica, a tu su i tri rooftop bara te pješčana plaža za uživanje u zalasku sunca.

6. Goran Bare & Majke

Nakon rasprodane Tvornice Kulture, glazbenik Goran Bare s bendom Majke održat će 1. lipnja veliki koncert na stadionu Šalata kao krunu turneje najboljeg rock albuma godine "#Nuspojave". Nakon što su VIP i parter ulaznice rasprodane, puštene su dodatne u prodaju kako bi svi obožavatelji lika i djela popularnog glazbenika mogli uživati u spektaklu. Naime, Goran Bare će uz pratnju Majki, imati i pratnju orkestra, a publiku će provesti kroz svoju 35-godišnju karijeru.

7. Jedinstvena vrtna zabava: Zdenka Kovačiček&Greenhouse Blues Band

Svi ljubitelji glazbenog opusa Zdenke Kovačiček moći će uživati u njezinim najvećim hitovima, ali i novim pjesmama koje će se naći na njezinom novom albumu. Radi se o Jedinstvenoj vrtnoj zabavi u dvorištu Pogona Jedinstvo, a uz našu glazbenu divu nastupit će i Greenhouse Blues Band.

Linker
29. travanj 2024 16:37