Premijera serije

‘Sjeverne vode‘: Nevjerojatna glumačka ekipa u seriji koja priča surovu priču o životu na Arktiku

Smještena u Velikoj Britaniji i arktičkoj pustoši krajem 1850-ih, serija je priča o osramoćenom bivšem vojnom kirurgu koji se prijavljuje kao brodski liječnik u kitolovnoj ekspediciji na Arktik.

Premijera serije s Jackom O’Connellom i Colinom Farrellom u glavnim ulogama "Sjeverne vode“ (The North Water), koju je prema knjizi Iana McGuirea prilagodio i režirao hvaljeni filmaš Andrew Haigh, imat će premijeru 5. studenog na HBO GO-u kada u ponudu stiže svih pet epizoda. Jack O’Connell i Colin Farrell predvode nevjerojatnu glumačku ekipu donoseći priču o kitolovcu iz 19. stoljeća koji isplovljava na Arktik s ubojicom na brodu.

image
'Sjeverne vode' nastale su prema knjizi Iana McGuirea.
HBO GO

Smještena u Velikoj Britaniji i arktičkoj pustoši krajem 1850-ih, serija "Sjeverne vode“ priča je o Patricku Sumneru (Jack O'Connell), osramoćenom bivšem vojnom kirurgu koji se prijavljuje kao brodski liječnik u kitolovnoj ekspediciji na Arktik. Na brodu upoznaje harpunera Henryja Draxa (Colin Farrell), surovog ubojicu čiji je nemoral oblikovan u skladu sa surovošću njegova svijeta. U nadi da će pobjeći od užasa svoje prošlosti, Sumner se nađe u svijetu kojim dominiraju muškarci, na zlosretnom putovanju s ubojitim psihopatom. U potrazi za iskupljenjem, njegova priča postaje gruba borba za opstanak u arktičkoj pustoši.

image
Serija s Jackom O’Connellom i Colinom Farrellom u glavnim ulogama
HBO GO

Čitajte i: Iza savršene fasade, krije se pakao: Nova serija ‘Angela Black‘ oduševit će i zahtjevne gledatelje

Surovi uvjeti

Veći dio snimanja serije odvijao se sjeverno od arhipelaga Svalbard, a glumci i ekipa u potpunosti su radili na moru u Arktičkom oceanu. "Roman Iana McGuirea živo dočarava brutalnu ljepotu arktičkog okoliša i znao sam da moram pokušati unijeti sličan realizam u seriju. Unatoč očitim izazovima, snimanje na Arktiku činilo se najboljom opcijom. Želio sam da osjetimo jak vjetar, žestoku hladnoću. Htio sam uhvatiti taj strah koji dolazi od bivanja daleko od civilizacije”, izjavio je redatelj Andrew Haigh.

image
Premijera serije je 5. studenog na HBO GO-u.
HBO GO

Osim Jacka O’Connella i Colina Farrella, u seriji glume Stephen Graham, Sir Tom Courtenay, Sam Spruell i Roland Møller. U ostalim ulogama su Peter Mullan, Philip Hill-Pearson, Kieran Urquhart, Jonathan Aris, Stephen McMillan, Eliza Butterworth, Nive Nielson, Natar Ungalaaq, Jerry Laisa, Ipeelie Ootoova i Keenan Carpenter. Izvršni producenti su Jamie Laurenson, Hakan Kousetta, Iain Canning i Emile Sherman za See-Saw Films, Niv Fichman za Rhombus Media i Jo McClellan za BBC. Producentica je Kate Ogborn. Serija "Sjeverne vode“ je koprodukcija s Rhombus Media, a međunarodno ju distribuira BBC Studios.

01 - Modified: 2021-11-23 09:36:12 - Feat.: 1 - Title: Preobrazba ljepuškastog Farrella u bradatog mračnjaka mogla bi odjeknuti u sezoni nagrada 02 - Modified: 2021-12-09 12:12:49 - Feat.: 1 - Title: Priča o učitelju alkoholičaru koji je ubio biciklista zavrijedila je hvalopsjeve
01 - Modified: 2021-11-23 09:36:12 - Feat.: 1 - Title: Preobrazba ljepuškastog Farrella u bradatog mračnjaka mogla bi odjeknuti u sezoni nagrada 02 - Modified: 2021-12-09 12:12:49 - Feat.: 1 - Title: Priča o učitelju alkoholičaru koji je ubio biciklista zavrijedila je hvalopsjeve
Linker
02. travanj 2023 08:55