Ne propustite!

Tate, ovo je za vas! Na zabavnim radionicama o aktivnom očinstvu osvijestite svoju ravnopravnu ulogu u roditeljstvu

Međunarodna organizacija za ravnopravno roditeljstvo DaddyHood Europe podržala je hrvatski projekt, a pripremili su i predavanje o ravnopravnom i aktivnom očinstvu.

DaddyHood is in the hood! Međunarodne organizacije za ravnopravno roditeljstvo DaddyHood Europe sa sjedištem u Švedskoj gostuje u Zagrebu u sklopu kampanje ‘ODABRALI TATE’.

U utorak 28.9.2021. u 20 sati održat će predavanje, projekciju kratkog filma i druženje u prostorijama MO Horvati Srednjaci u Zagrebu, Horvaćanska cesta 54.

Početkom rujna Hrvatska Udruga za ravnopravno roditeljstvo pokrenula je 10-mjesečni projekt i kampanju 'ODABRALI TATE' koju vodi tajnica Udruge Melita Požgaj. Nizom aktivnosti pruža se pomoć očevima da osvijeste svoju ulogu u roditeljstvu, da kao ravnopravni roditelj mogu i trebaju sudjelovati u životu svoga djeteta.

Dobar glas daleko se čuje, a glas o hrvatskoj kampanji pročuo se sve do Švedske. Nije trebalo puno da kampanja za oko (ili uho) zapne i međunarodnoj organizaciji DaddyHood Europe koja djeluje u Belgiji, Hrvatskoj i još 10-ak europskih država. Osnivači su Hrvat Marino Manzoni i Šveđanin Thomas Pickelner, a organizacija želi promijeniti čestu praksu da su očevi zapostavljeni u priči oko roditeljstva. Cilj organizacije je promoviranje aktivnog očinstva te se zalažu za ravnopravno roditeljstvo.

Pokrenuli su i Dadathlon, virtualno natjecanje namijenjeno tatama i njihovoj djeci. Odvija se kroz cijelu godinu te se sastoji od tri discipline, trčanje u travnju, bicikliranje u lipnju te pješačenje u rujnu.

image
'Odabrali tate'
PROMO

Čitajte i: Novo besplatno savjetovalište za roditeljske brige dostupno i u Hrvatskoj: Stručna podrška od 0-24

Tata Marino Manzoni u utorak će sudionicima predstaviti organizaciju DaddyHood Europe, razgovarat će se o ravnopravnom roditeljstvu i aktivnom očinstvu, a bit će prikazan i kratki film o DDH pustolovini. Zanima vas kako izgleda sedmodnevna hiking avantura dvoje tata i dvoje dvogodišnjaka oko otoka Krka?

Dođite u utorak u 20 sati u MO Horvati Srednjaci, Horvaćanska cesta 54, ulaz je besplatan. Mnoštvo korisnih informacija, doza inspiracije kako kvalitetno provesti vrijeme sa svojim klincima i grupna podrška su zagarantirani.

Jezične barijere neće biti jer će se druženje odvijati na hrvatskom jeziku, a pozvani su svi roditelji, oni koji to jesu i oni koji će to tek postati, te ostali članovi obitelji. Zajedničkim i međunarodnim aktivnostima pokažimo da su ravnopravno roditeljstvo i sretno djetinjstvo svojoj djeci ODABRALI TATE!

Zbog trenutne epidemiološke situacije i obaveznog vođenja popisa sudionika potrebno se prijaviti na radionice koje su besplatne. Kontakti za prijave na edukacija, podršku i savjetovanja: 098 274 338 i 098 182 6423 ili na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Sve informacije o aktivnostima i rasporedu radionice potražite na službenom webu i Facebook stranici.

Linker
12. travanj 2024 21:25