FESTIVALSKI SPEKTAKL

Uoči koncerta u Splitu, Gibonni otrkio svoj ritual prije koncerata: ‘Volim pogledati publiku skriven iza zavjese‘

Gibonni je jedno od 20-ak velikih glazbenih imena koja će nastupiti ovoga ljeta na splitskom stadionu Park mladeži u sklopu Fusion World Music Festivala.

Naš proslavljeni kantautor otkriva koji je recept za dobar nastup i što često radi prije svojih koncerata. Gibonni je jedna od zvijezda druge večeri Fusiona, kada će dijeliti pozornicu s najtraženijim glazbenim izvođačima iz Hrvatske. "Istina je da nismo dijelili pozornicu, ali znam sve te ljude, 100 godina sam u ovom poslu. Dobri su, dragi su, cijenim ih i zbog velike kilometraže", veseli se Gibonni susretu s brojnim kolegama.

"U ovome trenutku ne želim razmišljati što ćemo svirati. To ću vjerojatno odlučiti sat vremena prije nego što se popnemo na pozornicu", otkriva. On je jedan od onih glazbenika koji kreiraju nastupe prema tome kako publika 'diše'.

"Volim svirati koncert po nekom svom trenutačnom feelingu, na mene jako utječe raspoloženje u publici. Ja sam jednostavno osoba koja ima te neke senzore i često pred koncert volim pogledati ljude skriven iza zavjese, gdje me ne vide, iščitati emocije. U tom trenutku osjetim koje im pjesme želim svirati", kaže kantautor.

Pjesme koje će izvesti na mega stageu Fusiona još ne zna, ali zna kako bi se želio osjećati nakon nastupa. "Imam u planu poslije koncerta 23. ići spavati uz osjećaj da smo tamo dali sve od sebe, da je bilo odlično i da ne bih ništa mijenjao. Ići spavati s tim osjećajem, to mi je najvažnije".

Ima i recept za dobar nastup: "Ne možeš točno isprogramirati kada će biti najbolje, ali ako se dobro pripremiš, naoštriš onda si sigurno napravio 99% posla, ako ideš ususret tome kao da je to derbi".

Otkrio je i jedan zanimljivi podatak vezano za njegov 'derbi' na Parku mladeži.

image

Fusion world music festival

FOTOGRAFIJE: PROMO

"Festival se odigrava u mom kvartu. Stan gdje sam odrastao, prozor moje i sestrine dječje sobe je niti 100 metara zračne linije od stadiona. Nikad nisam imao priliku svirati tako blizu rodne grude".

Cijeli Split će tih dana, 22. i 23. srpnja, biti u znaku Fusion World Music Festivala na koji stižu najveća glazbena imena, a dočekat će ih samo najbolje od svjetske produkcije. Toliko hrvatskih i regionalnih zvijezda takvoga kalibra, na takvoj pozornici i uz takvu produkciju još nikad nitko nije okupio, pa ni vidio.

Linker
20. travanj 2024 04:29