#ČITAM #GLEDAM #SLUŠAM

Vikend preporuka Zorana Badurine: Uz pomoć umjetnosti do potpunog opuštanja i zena

Glazbenik i dizajneri interijera iz Rijeke za čitatelje Glorije IN sastavio je popis svojih favorita za čitanje, gledanje i slušanje.

Riječki glazbenik, vođa rock grupe Jonathan, odabrao je svoje favorite iz svijeta pop-kulture idealne za uživanje u slobodnom vremenu i kišnom vikendu koji je pred nama. Zoran Badurina izdvojio je svoje omiljene umjetnike i naslove iz svijeta knjge, filma i glazbe.

#gledam

Paolo Sorrentino, "The hand of God" - uvijek kad pomislim da sam se zasitio filmova, dođe ovaj tip i napravi čudo. Jednostavno divan film.


#slušam

Iako svakodnevno doznam za nekog novog genijalnog izvođača, a stvarno se mnogo toga dobrog događa u svijetu glazbe, opet nekako uvijek završim na Nicku Caveu. To je lik koji kad se jednom uvuče pod kožu ne izlazi, tako u zadnje vrijeme njegova tri posljednja izdanja ne izlaze iz mojih ušiju.


Čitajte i: Vikend preporuka Tatjane Jurić: Knjige, serije i filmovi koji razvijaju žensku snagu


#čitam

Nedavno sam drugi put pročitao "Redovnik i filozof: budizam danas", knjigu razgovora između budističkog svećenika Matthieua Ricarda i njegova oca, poznatog francuskog filozofa Jean-Francoisa Ravela, kako bi me ponovno podsjetila da ne postoji samo jedan pogled na svijet i da je ponekad potpuno suprotan pogled od tvog upravo taj koji otvara oči.

Čitajte i: Vikend preporuke Maje Posavec: ‘Film o epidemiji izazvanoj ljudskom rukom. Nadrealno!‘

Linker
06. travanj 2024 05:45