ljeto na vrhuncu

Vodič kroz događanja! Ovog vikenda možete u ljetno kino, na koncert ili neodoljivi ‘white party‘

I ovog petka donosimo vam ljetne preporuke. Uživati možete diljem naše obale, no i Zagreb nudi niz atraktivnih događanja!

Movie Night na otvorenom

Iako traje od srijede, još imate priliku uloviti dva filma na ovogodišnjem Zagreb Film Festivalu. Na jedinstvenoj lokaciji ljetnog kina Tuškanac, okruženi prirodom možete gledati odlične filmove na velikom platnu.

U petak, prikazuje se Otac. Četvrti je to naslov Srdana Golubovića, jednog od važnijih srpskih redatelja, s manjinskom hrvatskom koprodukcijom. Radnja donosi priču o nezaposlenom nadničaru koji napušta svoje selo i pješači do Beograda, nakon što su mu oduzeta djeca od strane socijalne službe, te planira svoj slučaj iznijeti ministru.

Otac je temeljen na stvarnom događaju, te je nagrađen brojnim nagradama, od onih s Panorama Međunarodnog film festivala u Berlinu do Zlatnih vrata - nagrade na Pulskom film festivalu. U glavnoj je ulozi Goran Bogdan, prvi hrvatski glumac nominiran za nagradu Europske filmske akademije (EFA) u kategoriji za najboljeg glumca.

Subota nam nudi povratak u djetinjstvo: na filmskom će se platnu prikazivati suvremena interpretacija Male sirene, pod nazivom Undine. Njemački redatelj Christian Petzold dobio je inspiraciju iz mita o vodenim vilama koje dušu mogu zaslužiti tek udajom za čovjeka. No počinje drama kada Undine, urbanu mladu ženu, ostavi ljubavnik. Nagrađen od strane Berlinalea, nominirana u dvije kategorije Europske filmske akademije (EFA), ovo je film koji se ne propušta.

Festival se petkom odvija u 21:30 u petak ( Otac ), subotom u 21:30 ( Undine ).

Ulaz je besplatan.

Pariški vikend uz vino i umjetnost

Art Bottega u Zagrebu nudi zabavnu aktivnost za prijatelje, parove, društva, ili čak vas same.

U Palmotićevoj ulici, Pineli & Vino večer nudi vam program od dva i pol sata, ispunjen vašim slikarskim sposobnostima ili nesposobnostima, te neograničenom količinom vina.

"Slikanje nam pomaže da se opustimo i u konačnici iznenadimo sami sebe radom kojeg smo napravili. Dakle iskustvo u slikanju uopće nije potrebno, dovoljno je samo da ste otvorena osoba ka novim iskustvima"

Ulaznica ( 180 kuna ) uključuje bijelo i crno vino hrvatskog podrijetla, u neograničenim količinama, te sav pribor potreban za slikanje.

Ljetne noći u kazalištu

Otići na predstavu i nakon tog na piće diskutirati o istoj vam zvuči primamljivo? Počele su 12. Ljetne noći Teatra EXIT, bogate programom, ovaj vikend nije iznimka.

Ovisno o danu, izmjenjuju se četiri lokacije, među kojima je i Muzej za umjetnost i obrt. U petak i subotu, u Studiju Exit ( Gundulićeva ulica ) prikazuje se Na Rubu Pameti prema istoimenom djelu Miroslava Krleže, a nedjeljom se možete zaputiti u MUO na prikaz predstave Balon nastaloj po tekstu Mate Matišića, i jedna od najnagrađenijih predstava teatra EXIT.

Za više informacija i cijenu karata, posjetite stranicu EXIT teatra.

Ako se nalazite....

U Splitu

Zanimlji festival odvija se u Splitu, u Đardinu, a to je 11. Split Blues Festival. Program traje tri dana, petkom i cijelim vikendom, te svaki dan traje četiri sata.

U Istri

- Vrijeme je da prokopate ormar i nađete svoje najdraže bijele komade odjeće: ovaj se vikend, u subotu, u Rovinju sprema White Party. Uz DJ-e koji će kroz noć puštati razne R'n'B hitove, uživat ćete u hladnim koktelima, dobroj glazbi i zabavnoj temi. Više o eventu možete saznati ovdje.

Izgubljeni na moru

- Pokušajte uloviti ploveće kazalište, kazalište na brodu! Glumačka družina Histrion izvodi nagrađenu predstavu Na Parove Razbroj S' Petera Quiltera i redatelja Ivana-Gorana Viteza, a izvode je u Ana-Marija Percaić i Hrvoje Klobučar ( nagrađen Gumbekovom nagradom za najbolju mušku ulogu u istoj predstavi ).

Predstava je dinamična, s radnjom koja se vrti oko četiri različita para, i koja sve lica ljubav može poprimiti. Predstava se svaki dan izvodi u drugom gradu.

Linker
07. travanj 2024 11:21