Povratak omiljene manifestacije

Vraća se Festival svjetla, ovaj put na novim lokacijama i s novim inovacijama!

Nakon dvogodišnje stanke, Zagreb će ponovno biti obasjan, a ove nas godine očekuje i pregršt novog sadržaja.

Nakon dvije godine stanke, u Zagrebu će se ponovno održati Festival svjetla, i to u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) i partnera. Svjetlosne instalacije bit će postavljenjem po Gornjem gradu, a premijerno i u Donjem gradu. Riječ je o ukupno 32 svjetlosne atrakcije, a ovogodišnje izdanje šalje poruke mira i jedinstva.

image

Nakon dvije godine stanke, u Zagrebu će se ponovno održati Festival svjetla.

IVANA NOBILO/CROPIX

Svjetla iz Berlina i Sarajeva

Noviteti ovogodišnje manifestacije su i dvije međunarodne suradnje s umjetnicima iz Sarajeva i Berlina. Na Europskom će trgu simbolično biti postavljenja interaktivna svjetlosna skulptura Sarajevskih umjetnika, Srce Europe, s 3D mappingom i pratnjom ritma otkucaja srca. Iz Berlina, pritom, dolaze organizatori berlinskog Festivala svjetla koji će osvijetliti zgradu HNK, Muzeja za umjetnost i obrt te Muzeja Mimara. Osim toga, iz Berlina dolaze i instalacije Zemlje i Marsa koje će se moći vidjeti na Trgu Petra Preradovića i u Tkalčićevoj ulici.

U znaku mjeseca žena

Pregršt sadržaja će biti i u UNICEF-ovom Muzeju realnosti u Zagrebačkom plesnom centru, a u Festivalu se priključuje i kazalište Gavella koje će povodom ove manifestacije održati predstavu u Zvjezdarnici. Ovogodišnji Festival svjetla obilježava mjesec žena pa će se tako u Muzeju grada Zagreba prikazati svjetlosno-glazbena atrakcija s hrvatskim opernim divama, a posjetitelji će se u Varšavskoj ulici moći prisjetiti važnih žena iz hrvatske kulturne povijesti.

image

Svjetlosne instalacije bit će postavljenjem diljem Gornjeg grada, a premijerno i u Donjem gradu.

IVANA NOBILO/CROPIX

Čitajte i: Prvi put samostalno: Glazbeni revolucionari Tame Impala ovo ljeto u pulskoj Areni!

Što se tiče programa za djecu, moći će se posjetiti čak tri svjetlosna igrališta: na Dubravkinom putu, Trgu Mažuranića i kod HAZU.

Otvorenje festivala održat će se u srijedu, 16. ožujka, u 18 sati kod HNK, a, kao i prijašnjih godina, svjetlosne predstave će se održavati od 18 do 23 sata. Ulazak na sva događanja je besplatan, a Festival svjetla ćete moći posjetiti do nedjelje, 19. ožujka.

Linker
18. travanj 2024 04:43