Profimedia
Prema izboru Travel & Leisure

10 najboljih destinacija za žensko solo putovanje

Planirate li samostalno putovanje u nepoznatu zemlju, ovo je članak koji vrijedi pročitati prethodno. Možda vam pomogne oko odabira destinacije!

Mnogi putnici će reći kako je najljepše putovati sam! Najbolji način da doživite kulturu, da osjetite sami sebe izvan svoje comfort zone i da pustite neočekivane situacije da vas iznenade. Putujući sami izbrusit ćete i svoju inteligenciju snalaženja u iznenadnim situacijama. Naravno uz pretpostavku da neočekivane situacije ne prelaze granicu ugode. I to bi sve bilo ok, no ponekad činjenica da ste žena može odrediti koliko vam ugodno ili neugodno može biti samoj na putovanju. U tom trenutku sigurnost zemlje postaje najvažniji faktor, a prate ga i prometna povezanost te koliko su sadržaji koje želite doživjeti centralizirani i lako dostupni. U tom se trenutku možete posvetiti putovanju koje ćete pamtiti za cijeli život.

Poznati svjetski časopis Travel and Leisure posvetio je jedan od svojih članaka upravo ovoj temi i sastavio popis od 17 najboljih destinacija za ženu koja želi putovati sama. Među odabranim zemljama na 14. mjestu se našla i Hrvatska te dragulj s juga – Dubrovnik! Prvih deset destinacija pogledajte u našoj fotogaleriji dok cijelu listu možete saznati ovdje.

Linker
10. travanj 2024 18:43