PUTOVANJE ATENOM

Atena u 24 sata: Irena Kovačević otkriva nam što sve treba posjetiti u glavnom gradu Grčke

Dermatologica iz Splita, vlasnica Poliklinike IDERM Irena Kovačević, često putuje zbog raznih kongresa, a nedavno je posjetila glavni grad Grčke, Atenu koja ju je oduševila gastronomijom, povijesnim lokalitetima i dobrim noćnim životom.

9:00- 13:00

Razgledavanje Atene započnite u Monastirakiju, živahnoj četvrti u kojoj ćete pronaći ruševine Hadrijanove knjižnice i antičku Agoru ali i bezbroj štandova s tradicionalnim proizvodima. Put nas je dalje vodio do Plake pune malih uličica, kafića i restorana. Nismo se dugo zadržali jer smo bili nestrpljivi vidjeti predivnu Akropolu i njezin najznačajniji dio Partenon koji ostavlja bez daha.

image

Nakon razgledavanja Akropole, Irena je otišla na ručak u tavernu Nikitas, u četvrti Psiri, gdje je jela punjene tikvice, humus i ‘sarmice‘ u listu vinove loze

PRIVATNI ALBUM
image
PRIVATNI ALBUM

Mi smo se nakon toga uputili u Psiri, četvrt kojom su nekad vladale bande, a danas je prepuna slatkih hand made dućana, barova, taverni, grafita i oslikanih zidova- pomalo alternativan dio Atene, no svakako čaroban. U Nikitas taverni napravili smo predah za ručak, jeli smo punjene tikvice, meso u listu od loze, humus i sve je bilo prefino. Obavezno uz ručak preporučam Ouzo, njihovo tradicionalno piće.

image
PRIVATNI ALBUM

13:00- 17:00

Nakon ručka uputili smo se u kvart Pirej, koji se proteže uz obalu i prepun je ribljih taverni, u koje Atenjani idu vikendom. Najnormalnije je da se na ulazu u popularnije restorane čeka i do dva sata ali nitko se ne buni. Ukoliko niste voljni čekati, uputite se do modernijeg dijela Pireja Marina Zea. No, meni najdraži dio Atene je Kolonaki, u kojem se nalaze svi poznati svjetski brendovi, it restorani i noćni klubovi.

image

Noćni život u četvrti Kolonaki

PRIVATNI ALBUM

17:00- 20:00

Iz Kolonakija se lako popnete na brdo Lycabettus s predivnim pogledom na cijeli grad. Tamo možete uživati u pogledu i smišljati gdje ćete na kasni ručak ili večeru. Predlažem Ergon house, neobični tržnica restoran. Možete kupiti meso ili ribu koju želite i na licu mjesta vam je pripreme. Nećete požaliti i ako se uputite u Simul ili Bunello, izvrstan talijanski restoran.

image

Atenska agora

PRIVATNI ALBUM

20:00- 22:00

Večer rezervirajte za opuštanje uz muziku i ples. Predlažem Balthazar, u kojem se i jede i pleše, sličnog stila je i Zurbaran- popularni restoran u kojem nakon večere kreće zabava. Ono što vam garantiram u Ateni vam neće biti dosadno.

Linker
31. kolovoz 2023 00:20