Mladenački dašak

Bol na Braču ima novo ‘it‘ mjesto za uživanje u spizi, životu i piću: Bogata ponuda zadovoljit će i najistančanije ukuse

Novo mjesto je spoj puba i restorana, a želja je da predstavljaju nešto drugačije kao i da daju svježi, mladenački dašak tradicionalnoj gastro sceni u Bolu.

Bol na Braču jedna je od najpoznatijih i najpoželjnijih ljetnih lokacija, a sada je i dobio novo 'It' mjesto za uživanje u spizi, životu i piću. Radi se o restoranu Beer & More koji nudi izvanrednu ponudu craft piva, premium vina i okusa kuhinje predstavljene na moderan i jedinstven način.

Cijela priča je započela idejom svojevrsnoga puba, što nam i samo ime restorana aludira. No, kako se ideja razvijala, nametnula se želja restorana koji će predstavljati nešto drugačije i dati svježi, mladenački dašak tradicionalnoj gastro sceni u Bolu. Stoga na meniju možemo naći nešto poput janjećih kotleta s mentom i koricom pistacija na kremi od krumpira i brokule, ali i vrhunskog burgera s tartufima. Ako niste tip za burgere ili sličan street food, u ponudi možete naći i vege empanade ili vege salate kao cjelokupan obrok.

image
Beer & More
SARA BERTIC
image
SARA BERTIC

Imena jela su neobična i simpatična. Na karti možete pronaći salatu s lubenicom koja je dobila ime po Harry Stylesovom hitu Watermelon sugar high, rižoto s kozicama i mrvljenom pancetom ilitiga Mr. Rice guy i tagliatelle s biftekom u umaku od šumskih gljiva – Pasta la vista, baby.

Čitajte i: Neno Belan uputio nas je u sve tajne Brača: ‘Svako ljeto tu otvaram svoj stožer, super je na otoku, dođite ga istražiti‘

Posebno uređenje

Osim privlačnog jelovnika i samoga koncepta, ono što će zadržati poglede je spektakularno uređenje i skriveni dijamant samoga restorana. U izradi i ideji koncepta izgleda restorana i same terase, sudjelovali su dizajneri Morana Stinčić i kipar Igor Lenard. Tvrde kako im je inspiracija bila napraviti intimni atrij držeći se tradicionalne mediteranske arhitekture.

image
Novo mjesto u Bolu na Braču
SARA BERTIC
image
SARA BERTIC

Radio se ''total design'' za cjelokupni prostor tako da je svaki segment zapravo unikatan. Koristili su se prirodni materijali te su se izrađivali ručno poput patiniranja bakrenog zida pa do oslikavanja stupova. Bakar kao materijal je izrazito atraktivan i tretiranjem kiselinama stvorio se zid koji je apstraktno umjetničko djelo i neupitno dominira unutrašnjim prostorom.

image
Restoranski i lounge dio
SARA BERTIC
image
Restoran nudi bogat izbor craft piva
SARA BERTIC

Idealna lokacija, samo nekoliko metara iznad bolske rive, u tijesnoj kali će se naći par stolova koji svojim plavim foteljama zadovoljavaju estetične oko i pozivaju na lagani chill poslije plaže. No, ono čime se ovaj restoran ponosi, je iznenađenje dok se prolazi kroz interijer. Široke željezne stepenice u boji hrđe vode na izvanrednu terasu okruženu dalmatinskim suhozidom odakle se pruža pogled na Vidovu goru i unutrašnji dio otoka.

image
SARA BERTIC

Osvjetljenje koje oponaša svjetlost zvijezda i mjeseca daju romantičnu atmosferu, a miris ružmarina i maslina iz vrta opijaju. Terasa pruža privatnost pomoću svojih kamenih zidova i nota jazza i bluesa, iako se zapravo nalazi nekoliko metara od srca svih bolskih događanja. U dnu terase je predviđena lounge area, intimniji dio bara s predivnim pogledom na ostatak objekta. Uz biljke i udobne fotelje, ovaj prostor rezerviran je za duža sjedenja i ispijanje koktela.

Linker
18. travanj 2024 12:54