Idealna destinacija

Budućnost je stigla: U Šibeniku najavili VR kupolu u kojoj će svi moći igrati igre na tvrđavama

Četiri interaktivne igre namijenjene su starijima od deset godina, a mogu ih zaigrati svi koji se žele okušati u virtualnom korištenju starog oružja, obrani Šibenika i tvrđava, bijegu iz tamnice ili utrci kroz staru gradsku jezgru.

Četiri interaktivne igre namijenjene su starijima od deset godina, a mogu ih zaigrati svi koji se žele okušati u virtualnom korištenju starog oružja, obrani Šibenika i tvrđava, bijegu iz tamnice ili utrci kroz staru gradsku jezgru.

Šibenik i tvrđave prvi put su inspiracija virtualne stvarnosti (VR), odnosno interaktivnih igrica koje ćete imati priliku isprobati u kupoli postavljenoj ispred Osnovne škole Fausta Vrančića od petka 9. prosinca. Igrice će ovog vikenda u sklopu Adventure predstaviti Tvrđava kulture, a kupolu smo za tu prigodu nazvali VR Snow Fort!

Prvi isprobajte VR igre

"Nakon proširene stvarnosti i 3D mapiranja, VR je novi dodatni sadržaj koji priču o tvrđavama prezentira kroz modernu tehnologiju. Na kreiranju igrica koje ćemo u petak predstaviti, uz djelatnike Tvrđave kulture, bio je angažiran tim programera iz tvrtke Pismo Games d.o.o. (sada ANIQ) iz Novske, uz Almu Trtovac i dramaturginju Tamaru Damjanović koje su igrama dale kreativni pečat. Dođite u kupolu, zaigrajte i recite nam koliko vam se sviđaju igrice!", pozivaju iz Tvrđave kulture.

image

VR kupola bit će postavljena ispred OŠ Fausta Vrančića

PRESS

Četiri interaktivne igre namijenjene su starijima od deset godina, a mogu ih zaigrati svi koji se žele okušati u virtualnom korištenju starog oružja, obrani Šibenika i tvrđava, bijegu iz tamnice ili utrci kroz staru gradsku jezgru, uz nevjerojatan osjećaj koliko sve to realistično izgleda jednom kad stavite VR naočale! Ulaz u kupolu je slobodan svima od petka 9. prosinca od 17 do 21 sat, dok će tijekom vikenda kupola biti otvorena od 10 do 21 sat.

Mobilna aplikacija Tvrđave kulture

Uz to, od petka će biti dostupna i prva mobilna aplikacija Tvrđave kulture koja sadrži sve informacije o tvrđavama i svim programima u organizaciji Tvrđave kulture, a članovima Kluba prijatelja olakšat će korištenje popusta i svih ostalih pogodnosti koje ostvaruju.

image

Svi zainteresirani VR igre mogu igrati od 9. prosinca

PRESS

Sadržaji osmišljeni u sklopu projekta

Tvrđava kulture je ove sadržaje osmislila kao dio europskog projekta EMOUNDERGROUNDS, a posjetitelji tvrđava će igrajući VR igre na zabavan i interaktivan način učiti o povijesti Šibenika, sadržajima i programima tvrđava.

Podsjetimo, projekt EMOUNDERGROUNDS Tvrđava kulture Šibenik provodi provodi s 9 partnera iz 7 europskih zemalja u sklopu programa transnacionalne suradnje Interreg ADRION. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.599.994,86 eura, od čega je 85% sufinancirano sredstvima Europske unije iz ERDF i IPA II fonda.

Budžet Tvrđave kulture Šibenik u sklopu istoimenog projekta iznosi nešto više od 2 milijuna kuna (321.907,53 eura), a najznačajnije ulaganje u sklopu projekta odnosi se upravo na implementaciju VR tehnologije u svrhu storytellinga na šibenskim tvrđavama.

Sve detalje i više informacija pronađite na službenoj web stranici Tvrđave kulture.

Linker
20. svibanj 2024 03:03