Kamo na izlet

Festival čokolade je dovoljno dobar razlog da za vikend odemo do Opatije

Središte svih slatkih zbivanja je centar Gervais u kojem se održava sajam pod nazivom Čokoladna čarolija.

Plaže su već odavno opustjele, no Opatija ima i mnogo drugih aduta koji privlače posjetitelje. Prekrasni, lijepo uređeni parkovi, stare vile iz 19. stoljeća, 12 kilometara duga šetnica uz more, čuveni Lungomare koji povezuje Volosko, Opatiju, Ičiće, Iku i Lovran, dobri restorani... Uz sve to, ovaj vikend Opatija nudi još jednu, slatku atrakciju - Festival čokolade.

image

Festival čokolade odvija se na raznim lokacijama diljem Opatije

MATIJA ĐANJEŠIĆ/CROPIX

Središte svih slatkih zbivanja je centar Gervais u kojem se održava sajam pod nazivom Čokoladna čarolija. Na njemu se okupljaju najbolji domaći i međunarodni čokoladni brendovi sa svojim jedinstvenim delicijama, kao i dvadesetak craft proizvođača čokolade iz Hrvatske i regije, a svojom paletom prigodnih proizvoda, osmišljenih posebno za ovu manifestaciju, predstavit će se i lokalni OPG-ovi. Čokoladna čarolija otvorena je u subotu od 9 do 21 sat, a u nedjelju od 9 do 19 sati.

image

Opatijska Slatina

NENSI RADMAN/CROPIX

No, nije ovaj sajam jedino što se nudi ljubiteljima slatkoga tijekom Festivala čokolade. Opatijski hoteli, kavane i pekare za posjetitelje su priredile besplatne degustacije i kupovinu po promotivnim cijenama, tu su i radionice, kušaonice, izložbe, predavanja, izrada čokoladnih skulptura, koncerti i još mnogo toga - pa čak i wellness programi.

image

Čokoladna fontana

DAVOR ŽUNIĆ/CROPIX

U hotelu Ambasador tako se po cijeni od 400 kn nudi Choco Delicious, 40-minutna masaža čokoladom, koja potiče stvaranje kolagena, umanjuje stres i napetost te čini kožu mekom i elastičnom, dok u hotelu Palace Bellevue po cijeni od 320 kn nude također 40-minutnu masažu pod nazivom Choco Relax Moments.

Linker
18. travanj 2024 20:41