Pečeni kesteni dočekat će izletnike na vrhu Kladeščica

 NAUMOID GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Kamo na izlet?

Iskoristite sunčani vikend za tradicionalnu kestenijadu u zelinskom kraju

Na vrhu Zelinske gore ovog vikenda održava se manifestacija na kojoj posjetitelje očekuju besplatne mjerice kestenja i poseban program za djecu.

Na vrhu Zelinske gore ovog vikenda održava se manifestacija na kojoj posjetitelje očekuju besplatne mjerice kestenja i poseban program za djecu.

U blizini grada Sveti Ivan Zelina, udaljenog samo četrdesetak kilometara od Zagreba, nalazi se Kladeščica, 463 metra visok vrh Zelinske gore, koji posjetitelje mami lijepom prirodom i nezaboravnim pogledom. Ove nedjelje na njemu se pak održava 24. Zelinska kestenijada s bogatim programom koji počinje u devet sati, i to na nekoliko punktova.

image

Ruševine utvrde Zelingrad

TZ GRADA SVETI IVAN ZELINA

Do Kladeščice se može doći automobilom i biciklom, a ako se odlučite pješačiti, najbolje je krenuti stazom koja počinje u mjestu Biškupec i prolazi pokraj ostataka stare utvrde Zelingrad, srednjovjekovnog čuvara puteva, smještenog u zaštićenom krajoliku bukove šume. Do njega se dolazi laganom šetnjom uz potok Velika Reka. Put dalje vodi kroz šumu, traje oko 45 minuta, a organizatori kestenijade prvih 200 posjetitelja koji dođu pješice darivat će mjericom kestena.

image

Udruga Amanita organizira izložbu gljiva

TZ GRADA SVETI IVAN ZELINA

Na središnjem punktu, osim pečenih kestena, izletnicima će se nuditi gljivarski kotlić, grah, kotlovina, roštilj i kolači od kestena, a organizirana je i zabava. Na drugom punktu lovačko društvo Srndać s početkom u 10 sati organizira natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića, a pobjednika će proglasiti u 14 sati.

image

Do vrha se može doći i biciklom

TZ GRADA SVETI IVAN ZELINA

Moto i off road klub Sv. Ivan Zelina dobio je pak punkt na kojem će se izletnici moći družiti s motoristima i kušati njihovu gastro ponudu. Na punktu Vesela livada organizirana je zabava za djecu - igre loptom, frizbi, potezanje užeta te nagradna igra “Kroz dječji fotoobjektiv”. Jedan punkt dobila je i udruga Amanita koja će prirediti izložbu gljiva, dok udruga Srce na svom punktu dijeli posjetiteljima domaće kolače.

Linker
26. travanj 2024 16:14