stopljen s prirodom

Nenametljivi luksuz i lička tradicija: Zavirite u šarmantni hotel nedaleko Velikog slapa

Nedaleko od najvećeg i najposjećenijeg hrvatskog nacionalnog parka smjestio se Lakeside Hotel Plitvice & Ethno Houses Plitvice Lakes, jedinstveno mjesto gdje gost može uživati u fizičkim aktivnostima, opuštajućim masažama ili se odšetati do veličanstvenog Velikog slapa.

Nestvarna ljepota Plitvičkih jezera, najvećeg i najstarijeg hrvatskog nacionalnog parka, privlači putnike u svako doba godine. A za one koji u tom smaragdno zelenom raju žele provesti više vremena te ga upoznati detaljnije i opuštenije idealna polazišna točka je upravo Lakeside Hotel Plitvice & Ethno Houses Plitvice Lakes. Taj šarmantni hotel koji izgleda kao da je stopljen s prirodom najbolja je baza za turističko istraživanje zbog svoje pozicije - udaljen je samo deset minuta hoda od ulaza u nacionalni park.

image
AG FOTO

"Po čemu je hotel poseban i drugačiji, najbolje bi bilo pitati naše goste. No, u arhitektonskom smislu je sav sadržaj - interijer i eksterijer te svaka soba - kreiran po uzoru na tradicionalnu kuću ličkog podneblja i ondašnjeg načina života. Apsolutno svaki segment u hotelu - od namještaja do opreme - izrađen je ručno i isključivo od prirodnih materijala poput hrastovog drva i kamena. Gost u svakom kutku i tijekom cijelog boravka doživljava nevjerojatan mir, sklad i toplinu. Ukratko, ima osjećaj kao da je u nekom drugom vremenu. A opet, nenametljivi luksuz i unutarnji dizajn, izveden modernim rješenjima i opremom, besprijekorno je uklopljen u ambijent za sve potrebe suvremenog gosta", objašnjava Zvjezdana Sirotković, direktorica prodaje i marketinga, dodajući kako je Lakeside Hotel Plitvice & Ethno Houses Plitvice Lakes potpuno ostvarenje vizije njegova vlasnika - od samih početaka projektiranja, izvedbe te na kraju opremanja i uređenja interijera. Kako bi ovaj hotel bio potpuno u skladu s tradicijom, prirodom i načelom održivosti, sa svojim dugogodišnjim suradnikom inženjerom studiozno je pristupio projektu, surađujući s Muzejom Like u Gospiću.

image

Zvjezdana Sirotković, direktorica prodaje i marketinga, kaže da je moto njihova restorana svjetska kuhinja na domaći način

AG FOTO

"Bilo je neopisivo iskustvo vidjeti kako lokalni majstori s nevjerojatnom energijom grade drvene kuće. U pravom smislu riječi zanat koji danas, nažalost, rijetko susrećemo. Dugo se promišljalo o svakom segmentu s velikim poštovanjem prema lokaciji i prirodi te entuzijazmu prema jednoj od najpoznatijih destinacija u svijetu - Plitvičkim jezerima. Prvu kuću s devet soba otvorili smo 2011., a ubrzo nakon toga stvorila se lista čekanja. Gosti su smještaj bukirali godinu dana unaprijed. Danas radimo kao integralni hotel pod nazivom Lakeside Hotel Plitvice & Ethno Houses Plitvice Lakes", kaže Zvjezdana Sirotković, ističući kako hotel ima šezdeset rustikalnih soba i apartmana. Točnije, gostima su na raspolaganju standardne, superior i deluxe dvokrevetne sobe s četiri i pet zvjezdica, među kojima neke imaju i privatni balkon te jacuzzi. Hidromasažne kade na terasama imaju pak gotovo svi luksuzni apartmani.

image
AG FOTO
image
AG FOTO
image
AG FOTO

"Osim smještajnih jedinica, važno je napomenuti i taj moment povratka prirodi. Nakon gradske vreve te ubrzanog i stresnog načina života, svim našim gostima pružamo odmak od svakodnevice. Na raspolaganju su im i vanjske aktivnosti poput mini golfa, malog nogometa, stolnog tenisa, streljaštva i streličarstva, badmintona... Njegujemo tradiciju boćanja, što zaista zna biti zabavno i opuštajuće", objašnjava Zvjezdana Sirotković, dodajući kako su popularni i pikado te biljar klub, a klinci se igraju u vanjskom dječjem parku, koji u skladu s konceptom prirodnog ima ručno rađene drvene tobogane, kućice i interaktivne sadržaje.

image
AG FOTO

Onima kojima je od fizičke aktivnosti draže opuštanje na raspolaganju je vanjski lounge opremljen ležaljkama, vanjskim jacuzzijem i baldahinima - savršeno mjesto za čitanje, pijuckanje koktela ili jednostavno uživanje u pjevu ptica i zvukovima prirode. Tu je i Ethno & Spa Wellness za ljubitelje masaža i saune. Lakeside Hotel Plitvice & Ethno Houses Plitvice Lakes idealno je mjesto i za kongresne skupove do 200 osoba, seminare, sastanke, team buildinge - pa i za legendarna vjenčanja “Marry me at Plitvice”. Vrhunska gastronomska ponuda također je dio ovog hotela: s jedne strane wine i sushi bar, a s druge a la carte restoran Naturesto s 250 sjedećih mjesta - za ljubitelje lokalnih specijaliteta.

image
AG FOTO

"Moto našeg restorana je svjetska kuhinja na domaći način! Jelovnik, naravno, ovisi i o godišnjem dobu, ali gotovo sve namirnice nabavljamo od lokalnih dobavljača i OPG-ova. Tako u stalnoj ponudi imamo isključivo ličke specijalitete - tradicionalnu peku s ličkim krumpirom, gulaš od divljači s domaćim njokima, ličku pastrvu, domaću tjesteninu... Pripremamo i domaće štrudle od trešanja s naše plantaže, proizvodimo vlastiti liker i rakiju od tog voća te džem i pekmez koji se savršeno nadopunjuju s raznim vrstama ličkih sireva. Među njima je neizostavna basa, koju gosti obožavaju, kao i domaći kruh koji svakodnevno pečemo", govori Zvjezdana Sirotković te se nakon više od deset godina iskustva u turističkom sektoru, postavljajući i upravljajući hotelskim kapacitetima s četiri i pet zvjezdica, uz ostalo bavi brendiranjem i rebrendiranjem hotela visoke kategorije. Kao i destinacijskim menadžmentom i uvođenjem procedura unutar kompanija sa snažnim naglaskom na stvaranje sustava komunikacije i efikasnosti zaposlenika.

image

Zaposlenici hotela sa strašću će se posvetiti svakom gostu

AG FOTO

"Ono po čemu zaista možemo reći da smo drugačiji su naši gosti, zaposlenici... Svaki naš zaposlenik na raspolaganju je gostima i s velikom strašću će im se posvetiti. Za bilo kakav zahtjev, jer želi da posjetiteljima boravak na Plitvicama ostane dugo u sjećanju. Nedavno smo primili nagradu za najboljeg domaćina na Plitvičkim jezerima. Kod nas se gosti zaista osjećaju kao kod kuće! Vjerujemo da nije dovoljno samo ispuniti očekivanja gosta, već ih nadmašiti, u svakom aspektu hotelskog poslovanja", ističe Zvjezdana Sirotković, koja smatra da je jedna od značajnih prednosti ovog hotela i to što posjetitelj doslovno iz sobe može odšetati do Plitvičkih jezera i “fotkati” se ispod moćnog Velikog slapa ili nekog drugog prirodnog fenomena. No, nije to jedina atrakcija toga kraja: treba posjetiti i Cerovačke i Baraćeve špilje, Centar podzemne baštine - Speleon, stari grad Drežnik, utočište medvjeda Kuterevo, ranč Dolina jelena...

image

Posjetitelje osim interijera i eksterijera oduševljavaju i brojne druge atrakcije i aktivnosti u tom kraju, primjerice jahanje kroz predivne krajolike

AG FOTO

"Ovaj posao i projekt ne možete raditi bez emocija! Ako radite i stvarate projekte na ispravan način, hotelsko poslovanje i turistički sektor najljepši su posao na svijetu. Rođena sam u malom i predivnom gradu Ninu pored Zadra, živim u Zagrebu, no snažno vjerujem u ovaj kraj, njegove ljude i značajan napredak u pružanju usluga u turizmu. Ne samo na području Plitvičkih jezera nego cijele Ličko-senjske županije te, u konačnici, Hrvatske kao snažne turističke destinacije", zaključuje Zvjezdana Sirotković.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Gloria x Lakeside Hotel Plitvice & Ethno Houses Plitvice Lakes

Linker
25. ožujak 2024 08:20