MATIJA TURKALJ
Savršeni doživljaji

Neočekivano zelena destinacija: 4 lokacije koje se isplati posjetiti

Tražite li odmor u savršenom suživotu s prirodom, Virovitičko-podravska županija s dva UNESCO područja - rijekom Dravom i Parkom prirode Papuk odličan je izbor.

Tražite li odmor u savršenom suživotu s prirodom, Virovitičko-podravska županija s dva UNESCO područja - rijekom Dravom i Parkom prirode Papuk odličan je izbor.

U potrazi za neočekivanim doživljajima vodimo vas u Virovitičko-podravsku županiju, hit destinaciju za ljubitelje prirode i multimedijalnih sadržaja, a evo što biste svakako trebali posjetiti.

image

Posjetiteljski centar Dravska priča

MATIJA TURKALJ

DRAVSKA PRIČA

Nekad ljetnikovac grofa Draškovića, danas vrhunski opremljen Posjetiteljski centar Dravska priča u Noskovcima, mjesto je posebne energije. Poučne staze, vrt perunika, oporavilišta za ptice, bio-istraživačka stanica, ptičja pjevaonica, hostel, multimedijalni sadržaji... Pravo otkriće volite li mir, tišinu i aktivnosti u prirodi. Ovo je savršena polazišna točka za istraživanje jedinstvene Virovitičko-podravske županije.

image

Dravska priča je idealna polazišna točka za istraživanje Virovitičko-podravske županije

MATIJA TURKALJ

VRIJEME JE DA OTKRIJETE KRIŽNICU

Dugo čuvana tajna Slavonije i Podravine, Križnica je jedini naseljeni riječni otok u Hrvatskoj, posljednji u Panonskom moru. Do nje se može skelom ili starim pješačkim mostom izgrađenim 1968. Gusto zelenilo, polja makova, tu i tamo pokoja kuća, rijeka Drava…, izgleda čarobno. Novi multimedijalni Centar za posjetitelje Križnica, razlog je više da posjetite ovaj otok i doznate sve o orlu štekavcu i koliko je bogat život uz Dravu.

image

Geo-info centar u Voćinu omogućuje virtualno putovanje u daleku prošlost

MATIJA TURKALJ

EPICENTAR SEQUOIA SLATINA

U Slatini ćete otkriti kako se divna priča može isplesti oko samo jednog stabla. Ali ne bilo kakvog. S 32,5 metara visine slatinski mamutovac najveći je i najpoznatiji stanovnik ovog grada. Štošta je proživio otkada je prije otprilike 133 godine stigao u središte Slatine, pa čak i udar groma, a zahvaljujući njemu Slatinčani su dobili multimedijalni Posjetiteljsko-interpretacijski centar “EPIcentar Sequoia Slatina” s hostelom i restoranom.

image

‘Susret‘ s dinosaurima u Geo-info centru

MATIJA TURKALJ

GEO-INFO CENTAR VOĆIN

Prije šetnje, vožnje bicikla ili planinarenja Parkom prirode Papuk predlažemo posjet Geo-info centru u pitoresknom Voćinu. Doživjeti podzemlje Papuka, susresti se s nosorozima i sabljastim mačkama na miocenskom kopnu ili s morskim psinama i kitovima u nekadašnjem Panonskom moru, impresivno je iskustvo. Putovanje kroz 23 tisuće godina povijesti započinje u 6D kinu u društvu simpatičnog Tonija, fosila amonita, koji će se jednako svidjeti i djeci i roditeljima.

image
PRESS
Linker
27. travanj 2024 15:17