OBERTAUERN [PLACESHOTEL] by Valamar

 STEFAN LEITNER
Idealan zimski odmor

Oduševljava interijerom i ponudom: Hotel u kojem su nekad žarili Beatlesi danas je raj za skijaše

Obertauern se nalazi samo četiri sata vožnje od Zagreba, a mnogima je prvi izbor kada su u pitanju zimske destinacije jer je smješten u srcu najsnježnijeg austrijskog skijališta na kojem snježnog pokrivača ima od studenog pa sve do travnja.

Obertauern se nalazi samo četiri sata vožnje od Zagreba, a mnogima je prvi izbor kada su u pitanju zimske destinacije jer je smješten u srcu najsnježnijeg austrijskog skijališta na kojem snježnog pokrivača ima od studenog pa sve do travnja.

Svi ljubitelji skijanja za austrijski Obertauern sigurno već znaju, a svi oni koji još ne znaju ovih su dana mogli čuti nakon što je objavljena vijest da je vodeća hrvatska turistička kompanija Valamar otvorila svoj novi hotel u mnogima omiljenoj skijaškoj oazi. Obertauern se nalazi samo četiri sata vožnje od Zagreba, a mnogima je prvi izbor kada su u pitanju zimske destinacije jer je smješten na nadmorskoj visini 1740 metara u srcu najsnježnijeg austrijskog skijališta u pokrajini Salzburg na kojem snježnog pokrivača ima od studenog pa sve do travnja.

image

Skijaške staze u Obertauernu protežu se na ukupno 100 kilometara

STEFAN LEITNER

Hotel u Obertauernu treći je Valamarov hotel u okviru brenda Places u čiju je renovaciju i ponovno pozicioniranje uloženo 34 milijuna eura, a riječ je o lifestyle konceptu koji svojim gostima nudi odmor, ali i širok spektar dodatnih sadržaja u kojima mogu uživati i izvan skijaških staza koje se protežu na ukupno 100 kilometara zbog čega je im lokacija od iznimne važnosti. Inače, Places je treći Valamarov hotel nakon Hvara i Makarske i ne samo prvi izvan Hrvatske već i prvi u Alpama. Nas je u potpunosti oduševio cijelim svojim konceptom, pričom, osobljem, interijerom, hranom, spa centrom... No krenimo redom...

image

Spa centar sa zatvorenim bazenom površine 80 četvornih metara idealan je za opuštanje nakon akivnog dana

STEFAN LEITNER

Ono što se posebno ističe već na prvi pogled je interijer koji je pomno osmišljen u suradnji poznatog arhitektonskog studija Tissa iz Poreča i austrijske marketinške agencije Moodley iz Graza. Stručnjaci iz Tisse bili su zaduženi za opremanje unutrašnjosti hotela koji raspolaže sa 120 moderno uređenih soba, dok je Moodley u ovaj projekt ušao kako bi cijelom hotelu ipak dao jedan tradicionalni austrijski štih. Njihova sjajna sinergija rezultirala je prostorom koji odiše toplinom doma, komforom, elegancijom i suvremenim dizajnom koji se sjajno nadovezao na neke tradicionalne komade namještaja.

image

Predivan lounge bar spaja suvremeni dizajn i tradicionalan austrijski štih

STEFAN LEITNER

Uz interijer goste će oduševiti i vrhunska gastronomska ponuda koja definitivno nadilazi ponude tipičnih hotelskih restorana u blizini skijališta. U Placesu je gostima na raspolaganju široka lepeza međunarodnih kuhinja, od lokalne kuhinje s nekim tradicionalnim austrijskim namirnicama i specijalitetima, preko američke, pa sve do azijske kuhinje... U ponudi je i široka paleta deserata, kolača i raznih vrsta slastica, a da im je gastro ponuda jednako važan segment kao i segment kvalitetne usluge i smještaja potvrđuje i dolazak nagrađivane austrijske chefice Sandre Scheidl koja osmislila meni u četiri slijeda za svečano otvorenje hotela. Na meniju su se tako našli gastronomski specijaliteti poput plave dagnje, lososa, losos pastve, pečene jeruzalemske artičoke, pirjanih telećih vratova, telećih obraza na kremi od krumpira i ukiseljenog flambiranog luka, dok je za desert poslužena "gruda snijega" - popularna japanska slastica Mochidough poslužena na suhom ledu uz sorbet od krastavaca i mente. Na svečanom otvorenju bio je i naš najbolji skijaš Ivica Kostelić u društvu direktorice Turističke zajednice Obertauern Mone Maier i direktora Marija Siedlera.

image

Ivica Kostelić, direktorica TZ Obertauern Mona Maier i direktor TZ Obertauern Mario Siedler

MICHAEL JURTIN

Ono čime se hotel može pohvaliti je i činjenica da su upravo na tom mjestu šezdesetih godina rado boravili ni manje ni više nego članovi Beatlesa: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Star. Naime, ova slavna četvorka u Obertauernu (u nekad poznatom hotelu Marrietta koji je danas Places by Valamar) održala je svoj jedini neslužbeni koncert u Austriji i to povodom rođendana jednog od članova filmske ekipe tijekom snimanja filma "Help!" u ožujku 1965. godine. Najviše ih se dojmio rooftop na osmom katu sa spektakularnim pogledom na snježne padine na kojem se danas nalazi predivan i moderan bar te velika lounge zona s terasom. U prizemlju hotela u staklenoj vitrini nalaze se i originalni bubnjevi benda, a dašak Beatlesa može se osjetiti i u nekim sobama u kojima su ispisani stihovi njihovih popularnih pjesama.

Glazba i dobra zabava nisu jedini motiv za dolazak Beatlesa u Obertauern i to baš na prostore današnjeg Placesa. Naime, navodno je jedan od članova slavne skupine u Mariettu svraćao i zbog romanse s kćeri bivšeg vlasnika hotela. Zbog traga koji su ostavili u Obertauernu Places je danas omaž legendarnoj glazbenoj četvorci, a u upravo bi i ta zanimljiva informacija mogla privući goste koji žele osjetiti "vibru" mjesta na kojem su nekad žarili i palili Beatlesi. Srećom, u hotelu danas nema klupske buke, a u ludim zabavama možete uživati na après-ski partyjima u blizini jer je hotel smješten samo petnaestak minuta hoda od centra. Ono što valja posebno istaknuti, ali i pohvaliti je iznimno ljubazno osoblje koje većinom dolazi iz Hrvatske pa vam sporazumijevanje ovdje neće predstavljati ni najmanji problem čak i ako ne govorite niti riječ njemačkog.

image

Places je idealan za provode s društvom, ali i za obitelji

STEFAN LEITNER
image

Hotel raspolaže sa 120 moderno uređenih soba

PROMO

Places je idealan za parove, roditelje s djecom, ekipu prijatelja i sve one neovisno o dobi koji su željni aktivnog odmora i novih pustolovina, dobre zabave, ali i relaksacije. Gostima je na raspolaganju predivan spa centar sa zatvorenim bazenom površine 80 četvornih metara, whirlpool zonom, saunama i prostorom za opuštanje te finskom saunom na otvorenom. Na istoj etaži na kojoj se nalazi i spa centra nalazi se i mini kino/kazalište sa svakodnevnim projekcijama i game lounge prostorija dok se na osmom katu nalazi se prava oaza zabave. Salon za multimedijske igre, Smart play, Soft play, obiteljski salon s društvenim igrama, salon za igre na velikom zaslonu te brojni drugi zabavni sadržaji koji se protežu na čak 400 četvornih metara. Places je idealna lokacija i za team building jer raspolaže i s višefunkcionalnom kongresnom dvoranom i dvije sobe za sastanke.

image

Rooftop na osmom katu oduševljava barom, ali i spektakularnim pogledom na snježne padine

STEFAN LEITNER

U Placesu je sve podređeno osobnim interesima gosta pa gosti tako na raspolaganju imaju cijeli niz personaliziranih preporuka koje mogu dobiti od "Destination Insidera", stručnjaka posvećenih organizaciji različitih sadržaja, od tečajeva skijanja do posjeta vrhunskim restoranima i brojnih drugih rekreacijskih aktivnosti. Tu su i poznavatelji aktivnosti na snijegu - "Snow Mastermind" koji za goste osmišljavaju izlete na skijanje ili sanjkanje s vodičem, kao i jedinstvene aktivnosti poput noćnog skijanja ili hodanja u krpljama. I da, u Places na svoj zimski odmor možete doći samo s osobnim stvarima jer svu opremu potrebnu za zimske radosti možete unajmiti online prije dolaska na odredište, a ista će vas dočekati u samo hotelu kako bi vaš odmor u salzburškim Alpama započeo bez problema i kako bi se s njega vratili prepuni novih dojmova i uspomena.

Linker
02. svibanj 2024 02:28