PRIJEDLOG

Ovaj vikend požurite na Platak ako volite snowboarding

Ako ste ljubitelj snowboardinga, ovaj vikend posjetite omiljeno skijalište Riječana, na kojem se u nedjelju održava međunarodno natjecanje u disciplini slopestyle.

Ljubitelji akrobacija na snowboardu ove nedjelje će uživati na Platku, skijalištu nadomak Rijeke, na kojem se održava Carnival Snowboard Session s tridesetak natjecatelja u disciplini slopestyle iz Austrije, Hrvatske, Slovenije i Ukrajine. A dan prije, u subotu, tu se odvija završnica dječjeg Cro Ski kupa na kojem se natječe šezdesetak skijaša i skijašica u dobi od 8 do 12 godina.

image
TEA CIMAS/CROPIX

Do Platka se lako dolazi, udaljen je samo dvadesetak minuta vožnje automobilom od središta Rijeke, a sat i pol od Zagreba. Osim skijaša i snowboardera, privlačan je i obiteljima s djecom, za koje je otvoreno i sanjkalište, ali i planinarima za koje je odlično polazište za obližnje vrhove poput Risnjaka, Guslice i Snježnika.

image

S Platka se otkriva pogled na Kvarner

TEA CIMAS/CROPIX
image

Žičara Radeševo

MATIJA DJANJESIC/CROPIX

Trenutačno su otvorene crvene staze Radeševo 1 i 2 te plava Turistička staza, a snijega ima dovoljno. Parking je dovoljno velik za petsto automobila, a s njega se lagano dolazi do početne stanice žičare Radeševo koja radi od 9 do 16 sati svakim danom osim četvrtkom, kada je radno vrijeme od 12 do 20 sati. Utorkom i petkom staze su otvorene i za noćno skijanje, od 19 do 22 sata, ako to vremenske prilike dopuštaju. Posjetiteljima je na Platku na raspolaganju i nekoliko restorana, barova i planinarskih domova u kojima se nude domaća jela.

image

Planinarski dom Sušak, poznat i kao Mali Platak

TEA CIMAS/CROPIX
Linker
24. travanj 2024 13:51