UNSPLASH
Veliko priznanje

Putnici su odlučili: Nacionalni park Plitvička jezera dobitnik je Tripadvisor nagrade!

Nacionalni park Plitvička jezera dobitnik je Tripadvisor nagrade Travelers’ Choice Best of the Best za 2023. godinu, kao druga najbolja atrakcija od ukupno 10 rangiranih.

Nacionalni park Plitvička jezera dobitnik je Tripadvisor nagrade Travelers’ Choice Best of the Best za 2023. godinu, kao druga najbolja atrakcija od ukupno 10 rangiranih.

Naš najstariji je i najveći nacionalni park prepoznat je kao jedan od najboljih u Hrvatskoj zahvaljujući iznimnim recenzijama i ocjenama posjetitelja. Ove nagrade priznaju omiljene destinacije putnika, hotele, restorane, aktivnosti i još mnogo toga, na temelju recenzija i mišljenja putnika i gostiju diljem svijeta na Tripadvisoru tijekom 12-mjesečnog razdoblja.

Dobitnici nagrade Best of the Best nalaze se među najboljih 1% lokacija na Tripadvisoru, što ih izdvaja kao omiljene destinacije putnika za 2023. godinu.

Ova nagrada potvrđuje iznimnu kvalitetu i nezaboravno iskustvo koje Nacionalni park Plitvička jezera pruža posjetiteljima. Ponosimo se što smo primili ovu prestižnu nagradu i izražavamo zahvalnost svim našim posjetiteljima koji su podijelili svoje iznimno pozitivne dojmove o parku.

“Čestitke dobitnicima nagrade Tripadvisor Travelers’ Choice Best of the Best za 2023. godinu“, rekao je John Boris, glavni direktor za rast u Tripadvisoru. “Porast putovanja koji smo vidjeli tijekom protekle godine dodatno je pojačao konkurenciju. Plasman među najboljima od najboljih pokazuje da ste pružili iznimna iskustva onima koji su najvažniji: vašim gostima. S promjenjivim očekivanjima, nastavkom nedostatka radne snage i rastućim troškovima, ovo nije nimalo jednostavan zadatak i impresioniran sam otpornošću i sposobnošću prilagodbe industrije turizma i ugostiteljstva. Nazdravimo za još jednu uspješnu godinu!”

Park je smješten u Gorskoj Hrvatskoj, između planinskog lanca Male Kapele na zapadu i sjeverozapadu i Ličke Plješivice na jugoistoku. Svojom iznimnom prirodnom ljepotom ovo je područje oduvijek privlačilo zaljubljenike u prirodu, pa je već 8. travnja 1949. godine proglašeno prvim nacionalnim parkom u Hrvatskoj. Proces osedravanja, kojim se formiraju sedrene barijere i stvaraju jezera, predstavlja jedinstvenu univerzalnu vrijednost zbog koje su Plitvička jezera dobila međunarodno priznanje 26. listopada 1979. godine, upisom na UNESCO-vu Listu svjetske baštine. Jezerski sustav čini 16 imenovanih i nekoliko manjih, kaskadno poredanih jezera. Jezera završavaju impozantnim slapovima Sastavcima, podno kojih počinje tok rijeke Korane.

Linker
26. travanj 2024 10:55