kamo na izlet

Što kažete na posjet gradu čija je znamenitost nadahnula Julesa Vernea?

U bajkovito okićenom gradiću okrijepite se zimskim delicijama, a nakon jote sa suhim mesom, prošetajte se do kaštela i uživajte u discu na ledu.

U Pazinu, gradu u samom srcu Istre, tijekom adventa pripremljen je niz zanimljivih sadržaja. S ulicama i trgovima osvijetljenima božićnim lampicama grad tijekom programa “Prosinac u Pazinu” izgleda posebno atraktivno. Posjet Pazinu najbolje je započeti kratkom šetnjom i razgledavanjem impozantnog Pazinskog kaštela koji se uzdiže 130 metara iznad ponornice Pazinčice, koja je nadahnula i francuskog pisca Julesa Vernea da radnju svog romana “Mathias Sandorf” smjesti upravo u ovaj ambijent.

image

Čuvaeni pazinski cukerčići

MAJA DANICA PEČANIĆ

Nakon razgledavanja kaštela posjetitelji se mogu uputiti u obližnje slikovito mjestašce Gračišće i usput svratiti na degustaciju vina kod nekog od lokalnih proizvođača, a ako ogladne, tu su pazinski restorani, konobe i obližnja seoska domaćinstva u kojima se nude tradicionalna istarska jela poput jote sa suhim mesom, gratinirani kapuz s kobasicama, pancetom i čvarcima, mlade kobasice u vinu s kiselim kapuzom i fažolom...

image

Disco klizalište u srcu grada

PRESS

U gradu će djecu sigurno privući klizalište pokraj Šetališta Pazinske gimnazije, koje je otvoreno svaki dan od 10 do 21 sat. Na njemu će se organizirati i tematski programi poput diskokluba na ledu, a uz klizalište su postavljene i adventske kućice s ponudom toplih napitaka, jednostavnih jela i slastica.

Linker
19. travanj 2024 19:34