RENESANSNI ODMOR

Za kraj ljeta: Posjetili bismo prekrasno imanje nadomak Perugie koje se stopilo s prirodom

Povratak s godišnjeg i jesen u gradu bit će lakši ako si za hladnije dane isplanirate vikend-bijeg u prirodu, točnije talijansku Umbriju gdje smo pronašli predivno imanje okrušeno gustom šumom, maslinicima i vinogradima, a koje je jednako lijepo u sva godišnja doba.

Kuhar, batler, golf tereni, vila s bazenom - luksuzno privatno imanje u srcu Italije, Tenuta di Murlo nudi sve za savršeni odmor. Nalazi se na 20-ak kilometara od Perugie, a sadašnji vlasnici Alessio i Carlotta Carabba Tettamanti su ga naslijedili budući da je u vlasništvu iste obitelj već generacijama.

Inače, stancija sadrži devet vila s bazenom koje su preuređene u rustikalnom stilu s unikatnim namještajem kao i apartmane, delux sobe i restoran. Imanje Murlo tako je jedno od najekskluzivnijih privatnih seoskih imanja u Italiji. Poznato je po tisućama hektara šuma i maslinika, po veličanstvenim dolinama, jezerima i rijekama i savršeno je mjesto za opuštajući i miran odmor.

Na imanju su nekoć bile srednjovjekovne ruševine koje je obitelj Tettamanti 13 godina pomno restaurirala kako bi ponudili elegantno namještene i osamljene vile s pogledom na netaknutu prirodu. Kako bi se ekskluzivnost podigla na još veći nivo, u ponudi su privatni vozači i babysitteri koji su gostima na raspolaganju u svakom trenutku.

Inače, Umbrija je jedna od najmanjih regija u Italiji i ima savršen položaj za ljubitelje pitoresknih pejzaža i prirode,a Murlo ima jedinstvenu prednost budući da se nalazi u samom središtu Umbrije. Firenca i Rim udaljeni su dva sata vožnje od imanja, a Siena, Arezzo, Asiz, Gubbio, Todi i Orvieto su u blizini.

Glavni grad regije Perugia udaljen je samo 20 minuta i nudi mnoštvo kulturnih aktivnosti koje uključuju operu i poznate festivale Umbria Jazz i Eurochocolate. Ostali spektakularni gradovi na brdima uključuju Cortonu i Preggio, potonji sa svojim godišnjim festivalom klasične glazbe, kao i Montone Film Festivalom koji privlači međunarodnu publiku.

Linker
05. rujan 2023 20:27