Instagram
PROČELJA IZ SNOVA

Zašto zaljubljenici u Instagram obožavaju London?

Ako imate oko za fotografiju i ljubitelj ste Instagrama, putovanje u London prava je prilika za višestruku uživanciju! Ovaj je grad nevjerojatan spoj masivne moderne arhitekture i pitoresknih uličica, a nekako posebno čarobna su pročelja raznih londonskih radnji i ugostiteljskih objekata. Primijetili su to i korisnici Instagrama, jer ovo su neke od najčešćih lokacija objavljenih na toj društvenoj mreži.

Trgovine, slastičarne, kafići, pekare...ponekad je potrebno tako malo da bi pročelja takvih objekata očarala posebnim šarmom. Britanci znaju kako uz minimalan trud privući kupce i posjetitelje. Jer, tko ne bi zavirio iza ovih vrata?

Peggy Porschen Cakes

⠀⠀⠀⠀⠀ Photo: @a_ontheroad +Good morning from Belgravia, London! Oh là là! How lovely is this? I've seen a similar shot doing the rounds but, as usual, Alex captures it just perfectly. Belgravia in Bloom is timed to coincide with the RHS Chelsea Flower Show which started this week. Shops, hotels and other businesses have been transformed by elaborate floral displays and installations. The six-day festival, which ends today, is timed to coincide with the Royal Horticultural Society’s event in Chelsea. So if you want to see it - head over while you still can! Eye-catching entries include hanging baskets of pink roses and peonies at cake company Peggy Porschen (pictured)... Although there have been lots of people taking this view, it's a great idea for businesses to have such a window display and see it go viral on Instagram. With that in mind, I'm available from next week at all cake shops in the north of England for free sweet delights in exchange for a photograph. Iced fingers get extra promotion. Sadly I'll have to decline all marzipan based products as they are the food of the Devil. Have a lovely day... I'm dodging rain showers and thunderstorms today as the temperature ramps up one more time in England. Shockingly the temps will hit 30 degrees in northern SCOTLAND today! That's a whopping 86 degrees. If you see any Scots looking a bit wobbly in the streets, please be kind and give them shade and water. Thank you. Lovely shot by @a_ontheroad Please visit our new YouTube channel and subscribe! Click our profile link to take a drive through the gorgeous English Lake District. To have your Photos of Britain featured, follow us and then add the tag #photosofbritain and tag us in the picture too!

A post shared by Photos Of Britain (@photosofbritain) on

Slastičarnica Peggy Porschen otvorena je 2010. godine u londonskom naselju Belgravia i ubrzo je stekla svoj kultni status, i to ne zbog prekrasnog eksterijera i interijera nego zbog samih kolača i torti. Lista klijenata je zavidna – od kraljevske obitelji do Kate Moss, Stelle McCartney i Gwyneth Paltrow – svi vole Peggy Porschen. Slatka okusima, ali i izgledom, ova slastičarna ruši svojim pojavljivanjem ruši sve rekorde na Instagramu. Samo upišite njezino ime i uvjerite se sami.

Paper&Cup

Rise and shine!!

A post shared by Regan Wallace (@regowallace) on

Knjige, kava i slatkiši, i sve to u predivnom prostoru? Ili na divnoj londonskoj ulici? Što više poželjeti? Paper&Cup idealno je mjesto za osamiti se i pročitati roman koji ste oduvijek željeli, ili pak popiti kavu ili čaj u ugodnom društvu. Šarmantni kafić rado posjećuju ne samo sretnici koji žive u blizini, on je nezaobilazno mjesto na turističkoj ruti svih trendi turista i blogera.

Biscuiteers

Smještena u prekrasnom Nothing Hillu, ova trgovina nudi besprijekornu ponudu kolačića, torti i keksa. Ručno izrađeni i oslikani, proizvodi iz Biscuiteersa nestvarno su lijepi, pa ne čudi da i sam prostor slastičarne odiše ukusom i stilom. Boravak ovdje ostavit će vam filmski dojam, ii mat ćete osjećaj da će se u svakom trenutku uza ugla pojaviti Hugh Grant. Tako bar svoj doživljaj opisuju sretnici koji su uživali u ljepotama i okusima londonskog Biscuiteersa.

Monocle

A post shared by nuthon phengsathon (@nuthon) on

Luksuzni Monocle magazine otvorio je svoj istoimeni kafić u samom centru Londona. U uređenju interijera, ali i samoj ponudi, vidljiv je skandinavski i japanski utjecaj. Jednostavnost koja odlikuje te culture primjetna je i u minimalističkom uređenju terase i pročelja. Jednostavan crno-bijeli prugasti uzorak, prepoznatljiv logo i jarko žuti stolci sasvim su dovoljan i efektan odabir za svjetske putnike koji ovaj kafić ne zaobilaze. I ne zaboravljaju fotografirati.

Café Pistou

#cafepistou

A post shared by W. H. KAYA (@whkaya) on

Smješten u poznatoj londonskoj ulici Exmouth Market, Café Pistou samo je jedan u nizu predivnih kafića u tom dijelu grada. Kao i većina sličnih ugostiteljskih mjesta u Londonu, i Café Pistou ima ponudu hrane i pića, pa ga često posjećuju ljubitelji malih finih zalogaja. Njegovo pročelje u mint boji u kombinaciji za minimalističkim drvenim stolovima ljupko je i fotogenično, pa ne čudi da je Café Pistou našao svoje mjesto u Instagram svijetu.

Linker
20. travanj 2024 10:15