POVRATAK filmu

Anthony Hopkins vraća se u dirljivoj drami prema istinitoj priči

Sir Anthony Hopkins u kina se vraća s filmom "One Life" o Siru Nicholasu Wintonu, britanskom Schindleru koji je iz okupiranog Praga spasio 669 židovske djece.

U povijest kinematografije upisao se kao najstariji dobitnik Oscara za glavnu mušku ulogu, a davno je izjavio da će raditi dokle god će moći stajati na nogama. "Golf ne igram i ne želim ga igrati, a kakvog smisla ima sjediti i zuriti u televizor?”, objasnio je svoje razloge 85-godišnji glumac Sir Anthony Hopkins.

Pa ne staje niti na pragu svog 86. rođendana koji će proslaviti posljednjeg dana kalendarske godine. Glumac prodorno plavih očiju, čiju su karijeru dulju od šest desetljeća obilježili filmski naslovi kao što su "Kad jaganjci utihnu", "Otac", “Nedostižni most”, “Pobuna na brodu Bounty”, “Zorro osvetnik”, “Legenda o jeseni”, “Na kraju dana”, “Amistad”... u kina se vraća ulogom Sira Nicholasa Wintona, dobrotvora koji je 1939. organizirao spašavanje 669 židovske djece iz Praga koji je već bila pod okupacijom nacističke Njemačke.

image

Lani je dodijelio Oscara za najbolju žensku ulogu kolegici Jessici Chastain

ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK

Sir Anthony Hopkins igra ostarjelog bankara kojeg u jesen života proganja grizodušje što nije učinio sve što je bilo moguće da spasi još više djece. Svoju misiju spašavanja držao je u tajnosti četiri desetljeća, sve dok u arhivu Muzeja holokausta nisu pronađena svjedočanstva o njegovim djelima, a kraljica Elizabeta II. za zasluge ga je odlikovala titulom Sira 2003. godine. Sir Nicholas Winton preminuo je 2015. u dobi od 106 godina.

image

Jonathan Pryce kao papa Franjo II. i Sir Anthony Hopkins kao papa Benedict XVI. u filmu "Dvojica papa"

PETER MOUNTAIN/NETFLIX/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Film "One Life" svjetsku premijeru će imati na Filmskom festivalu u Torontu, a Sir Anthony Hopkins prema najavama stiže na crveni tepih s trećom suprugom, 18 godina mlađom Stellom Arroyave, rođenom Kolumbijkom koja se bavila prodajom umjetnina i antikviteta. Žive između Kalifornije i Walesa, a upoznali su se kad je on ušao u njezinu trgovinu u Los Angelesu. Ove godine slave dva desetljeća braka, a Stella ga je potaknula da se više posveti slikarstvu i njegove radove izlaže i prodaje diljem svijeta.

image

Nizozemski kralj valcera Andre Rieu i Sir Anthony Hopkins

Arhiva Andrea Rieua

"Imam veliku sreću što živim sa ženom koja je pametnija od mene. Radio sam gadne stvari u životu i povrijedio mnoge ljude, a Stella mi je mi je rekla: ‘Za Boga miloga, oprosti si. Svašta si radio. Svi smo. Nemoj biti tako strog prema sebi‘. I više nisam", opisao je njihov odnos Hopkins.

image

Sir Anthony Hopkins sa suprugom Stellom Arroyave

PHOTO IMAGE PRESS/SPLASH/SPLASH/PROFIMEDIA
Linker
23. travanj 2024 04:07