Mandatory Credit: Photo by George Pimentel/Shutterstock (14370006vp)
Billie Eilish
96th Annual Academy Awards, Arrivals, Los Angeles, California, USA - 10 Mar 2024

 GEORGE PIMENTEL/SHUTTERSTOCK GEORGE PIMENTEL/SHUTTERSTOCK
Nove pjesme

Billie Eilish napokon je objavila datum izlaska svog trećeg studijskog albuma

Nakon brojnih teasera, konačno imamo službeni datum 17.svibanj ove godine. Osim najavom nove glazbom, Billie je oduševila fanove svojim doprinosom očuvanju okoliša.

Nakon brojnih teasera kojima je držala fanove u napetosti Bille Eilish je otkrila službeni datum izlaska svog novog studijskog albuma "Hit Me Hard and Soft". Album će službeno izaći 17. svibnja ove godine. I ovaj je, kao uostalom i one prije,napisala sa svojim bratom Finneasom kojem je i javno zahvalila u svojoj Instagram objavi.

Dvojac je dao do znanja da će album izaći u cijelosti, bez najavnih singlova te u ograničenoj količini. Eilish je objavila plan održivosti za album, s ciljem minimaliziranja svog utjecaja na okoliš. Vinilne kopije bit će prešane na reciklirani ili eko-vinil, a sva ambalaža će biti izrađena od recikliranih materijala. Objavila je da će također koristiti sirovu tintu na biljnoj bazi i disperzijski lak na bazi vode. Umjesto termoskupljajuće folije, omoti albuma bit će 100% reciklirani i ponovno korišteni.

image
Chelsea Lauren/Shutterstock for CDGA

Najveći motiv pjevačice za ovakav potez, dolazi usred stalnog porasta prodaje vinila jer je prema posljednim podacima čak 5,9 milijuna prodanih ploča samo u Ujedinjenom Kraljevstvu prošle godine. Ali vinil je napravljen od plastike, koja ima veliki utjecaj na okoliš, i često dolazi upakiran u materijale koji se ne mogu reciklirati.

image
CHELSEA LAUREN/SHUTTERSTOCK FOR CDGA

Istraživači sa Sveučilišta Keele procjenjuju da vinilne ploče obično sadrže oko 135 g PVC materijala s ugljičnim otiskom od 0,5 kg ugljičnog dioksida. Na temelju tog izračuna, britanska vinilna navika proizvela je 2700 tona CO2, prije uzimanja u obzir transporta i pakiranja. Najava ovog poteza dolazi nakon što je zvijezda kritizirala izvođače koji izdaju više formata vinila kako bi povećali prodaju albuma. Javnost i mediji pozdravili su ovaj potez te činjenicu da Billie koristi svoju platformu kako bi osvijestila kolege glazbenike da možda u budućnosti poduzmu slične korake. Billie je nedavno ušla u povijest kao najmlađa dvostruka dobitnica Oscara, kada je ove godine ponovno osvojila zlatni kipić za najbolju orginalnu pjesmu.

Linker
19. travanj 2024 15:11