Izbor tjedna

Bio je zvijezda osamdesetih, a sad se ponovno vratio na filmsko platno

Zločesti dečko francuske kinematografije, glumac Gérard Depardieu, ponovno je zabljesnuo na filmskom platnu, ovaj put u ulozi policijskog inspektora Julesa Maigreta u krimiću ‘Maigret‘, koji se može gledati i u našim kinima.

Osamdesetih je bio jedna od najvećih francuskih filmskih zvijezda, no posljednjih dvadesetak godina manje se pisalo o njegovim ulogama, a više o prometnim nesrećama koje je izazvao pijan, optužbama za seksualno napastovanje i koketiranju s ruskim predsjednikom Putinom, zbog čega je 2013. dobio rusko državljanstvo. Kasnije je, doduše, glumac Gérard Depardieu izjavio da nije ruski narod kriv što ima takvog vođu i tako si zatvorio vrata Kremlja.

image

Naslovnica filma "Maigret"

INSTAGRAM

Uloga pomalo umornog, naizgled grubog, ali strpljivog i pravednog policijskog inspektora iz mašte romanopisca Georgesa Simenona, kojeg je svojedobno na filmskom platnu utjelovila francuska glumačka legenda Jean Gabin, kao da je stvorena za Depardieua.

U filmu "Maigret" glavni junak rješava slučaj djevojke u unajmljenoj večernjoj haljini, čije je beživotno tijelo pronađeno u pariškoj četvrti Pigalle. Film je režirao Patrice Leconte, a uz Depardieua glume Jade Labeste, Mélanie Bernier i Aurore Clément.

01 - Modified: 2021-02-24 12:44:03 - Feat.: 0 - Title: Prijatelj je njezine obitelji: Gérard Depardieu optužen za silovanje mlade glumice u Parizu
01 - Modified: 2021-02-24 12:44:03 - Feat.: 0 - Title: Prijatelj je njezine obitelji: Gérard Depardieu optužen za silovanje mlade glumice u Parizu
Linker
03. kolovoz 2022 11:43