Što je istina?

HBO odgovorio na glasine da se druga sezona provokativne serije "The Idol" otkazuje

Serija "The Idol" nedavno je započela s emitiranjem prve sezone, a već se nagovještava da druge sezone neće biti zbog negativnih kritika.

Američka dramska televizijska serija "The Idol", čije su prve dvije epizode premijerno prikazane prošloga mjeseca na 76. filmskom festivalu u Cannesu, 4. se lipnja pojavila na HBO-u, no dobila je uglavnom negativne kritike zbog vizualnog seksualnog sadržaja, tema, scenarija i režije, iako su kinematografija, produkcijski dizajn i izvedba Lily-Rose Depp - pohvaljeni. To je nedavno pokrenulo i informacije o tome da neće biti druge sezone, na što se oglasio HBO PR prošloga četvrtka koji je tweetao da se "pogrešno izvještava da je donesena odluka o drugoj sezoni Idola". Dodali su da nije donesena i da se vesele podijeliti s publikom treću epizodu prve sezone koja je izašla jučer.

Glasine o otkazivanju snimanja druge sezone počele su nakon što je američki tabloidni web portal Page Six objavio priču u kojoj se navodi da je sudbina serije nejasna te da izvor blizak produkciji serije govori da ona "nikada nije trebala biti dugotrajna serija to je uvijek bila … ograničena serija.” Autori serije su Sam Levinson, Abel Tesfaye (The Weeknd) i Reza Fahim, a na premijeri u Cannesu, The Weeknd, koji u seriji i glumi, rekao je da su on i Sam Levinson imali cilj promiješati lonac i stvoriti “nešto posebno, nešto zabavno, što bi ljude nasmijalo, a neke razbjesnilo.”

Lily-Rose Depp, koja glumi protagonisticu serije, problematičnu pop zvijezdu Jocelyn, dodala je da je rad na seriji, usprkos negativnim reakcijama i glasinama o napetim uvjetima, uglavnom bio pozitivno iskustvo. “Uvijek je po malo tužno i obeshrabrujuće vidjeti zle, lažne stvari rečene o nekome do koga vam je stalo. To nije odraz mog iskustva", rekla je u Cannesu. No, ono što je činjenica jest da je gledanost "The Idola" za drugu epizodu pala za 12%, što je otprilike 100.000 gledatelja. Narušen je niz uspješnih serija koje su se HBO streaming servisu nizala, a publika je čak odustala od prijenosa Oscara 2023. kako bi gledali finale "The Last of Us", tu su i ostale uspješnice poput House of the Dragon, Game Of Thrones, Barry i Succession i druge. U tek nekoliko epizoda "Idola" do sada, gledatelji su također ismijavali glumu The Weeknda koji glumi glavnog lika Tedrosa, vlasnika noćnog kluba kojem Rose Depp ne može odoljeti.

Razvoj serije započeo je još u lipnju 2021. kada je The Weeknd najavio da će kreirati, izvršno producirati i biti koscenarist dramske serije za HBO zajedno s Fahimom i Levinsonom. Joseph Epstein i Amy Seimetz bili su angažirani kao scenaristi i redateljica. Seimetzina početna ideja ovoj seriji bila je problematična starleta koja postaje žrtva predatorske figure iz industrije i bori se da povrati vlastitu agenciju. Depp je izabran da glumi glavnu žensku ulogu uz The Weeknda u rujnu 2021., a preostala glumačka postava najavljena je do srpnja 2022. godine. Velik dio serije već je snimljen kada je Levinson preuzeo redateljske dužnosti nakon što je Seimetz napustio projekt zbog kašnjenja produkcije i redizajna ideje serije u travnju 2022. Levinson je odustao od Seimetzine režije te je proizvodnja nastavljena u svibnju prošle godine u drugom smjeru.

Linker
06. travanj 2024 13:50