HIT serija

Jesu li Zlatni globusi osigurali nastavak serije "Beef"?

Višestruko nagrađenu seriju "Beef" koja je bila pravi instant hit kada se pojavila na Netflixu izgleda čeka nova sezona. Ili barem obožavatelji za istom žude, a mediji tek olako prenose komentare zanesenih fanova?

Lee Sung-jin, autor serije vjeruje bi se nastavak mogao dogoditi, međutim treba pričekati na službenu potvrdu streaming platforme. "Kada smo pitchali seriju, zapravo smo je predstavili kao limitiranu seriju", objasnio je. Ipak, volja za novim nastavcima očito postoji, a sam autor je nonšalantno poručio obožavateljima: "držite palčeve."

image

Steven Yeun, Lee Sung Jin, Ali Wong

ROBYN BECK AFP

Serija od osam epizoda prati Dannyja Choa (Steven Yeun), izvođača radova koji je jednostavnim rječnikom kao lik - uvijek loš, i Amy Lau (Ali Wong), naizgled uspješnu poduzetnicu, koji postaju opsjednuti jedno drugim nakon incidenta koji su skupa proživjeli na cesti. Dok njihove sitne podvale eskaliraju u ozbiljne zločine, svađa između njih dvoje im uništava živote, jer njihov bijes utječe i na sve koje vole, njihove bližnje. I Ali Wong i Steven Yeun dobili su Zlatne globuse za svoj rad. A sama serija je dobila nagradu u kategoriji "mini - serija/TV film".

image

Ali Wong

AMY SUSSMAN GETTY IMAGES VIA AFP

Beef je ona vrsta triler serije koju je lako "progutati" u jednom dahu, jer napeta i emotivna dinamika uravnotežuje ovu, u suštini, mračnu komediju.

Međutim, postoji li stvarna šansa za nastavak ove serije ako uzmemo u obzir "logiku" narativa koji se sa zadnjom epizodom uspostavio? Do kraja prve sezone, Dannyjeva i Amyna priča je u biti došla do svog zaključka, odnosno kraja, tako da ako se serija nastavi snimati, čini se da bi se morali oprostiti od likova koje tumače Yeun i Wonga, a koji su do sada bili kostur priče. Međutim, poznavajući korporativne gladi u zabavljačkoj industriji, ne bi se čudili da se smjer priče izvrnuto može promijeniti. Odnosno "opravdati".

image
AMY SUSSMAN GETTY IMAGES VIA AFP

U jednom nedavnom intervjuu, Lee je otkrio da je njegov početni prijedlog za seriju uključivao: "mnogo drugih ‘govedina‘ odnosno drugih tipova likova za istraživanje." Čini se da će odluka ostati na investitoru Netflixu, odnosno njihovoj procijeni, sada nakon nagrada, isplati li se nastavak.

image

Pisac Lee Sung Jin

ROBYN BECK AFP
Linker
21. travanj 2024 16:49