"Harmonija"

Matija Vuica posthumno objavila spot Jurice Popovića: "Trebalo mi je puno snage za ovo"

Popović i Vuica su bili zajedno od srednjoškolskih dana, a punih 45 godina tkali su jednu od najljepših ljubavnih priča na domaćoj sceni. Zajedno su surađivali u bendovima Trotakt projekt i Gracia.

Glazbenik Jurica Popović preminuo je krajem prosinca 2023. u 66. godini života, a njegova životna partnerica, pjevačica i modna dizajnerica Matija Vuica sada je posthumno objavila spot za njegovu pjesmu - "Harmonija" koja se nalazi na albumu "Preslagivanje" koji je objavljen u lipnju 2023. godine.

"Nastaviti dalje, otvoriti trezor u kojem cjelokupno stvaralaštvo, sve melodije, poezija, skice, ideje, video zapisi; arhiv života Jurice Popovića. Trebalo mi je puno snage da barem malo saberem i otključam ovu pjesmu - pjesmu moje duše. Video je već bio pripremio, ali ga nije uspio objaviti. Slijedit ću njegov plan i otpustiti četvrti singl sa začudnog albuma "Preslagivanje", pjesmu "Harmonija", light motiv njegovog života. Oazu harmonije pronašao je u "Zelenom viru", netaknutoj prirodi, utočištu sklada, ljepote i mira, napisala je modna dizajnerica uz objavu. Također je najavila da će uskoro objaviti i peti singl "Cijeli život u jednu suzu stane", a i da će s njegovim suradnicima dovršiti novi album koji je Jurica pripremao.

Popović i Vuica su bili zajedno od srednjoškolskih dana, a punih 45 godina tkali su jednu od najljepših ljubavnih priča na domaćoj sceni. Zajedno su surađivali u bendovima Trotakt projekt i Gracia, među kojima je najpoznatiji hit grupe Gracia "Linđo". Vijest da je preminuo šokirala je mnoge, a Matija je u razgovoru za Gloriju rekla da je Jurica dobio temperaturu u studenom koja se nikako nije mogla sniziti.

"Temperatura ga je iscrpljivala. Morao se odmarati pa je bio nesretan kad nije mogao odgovoriti nekom od svojih brojnih pratitelja na društvenim mrežama. Posljednju je objavu stavio 8. prosinca, a uz isječak iz spota napisao je svoje stihove "Ne žalim više ni zbog čega, prešao sam davno preko svega...". I premda mnogi upravo iz te objave te u stihovima drugih pjesama pokušavaju iščitati naznake da je znao da se približava kraj, to nije točno. Njegove pjesme zasigurno nisu značile nikakav oproštaj od života, pogotovo ne zbog bolesti. Ponavljam, Jure nije bio bolestan", istaknula je 66-godišnjakinja.

image

Matija Vuica i Jurica Popović

SAŠA BURIĆ/CROPIX

Zbog visoke temperature, glazbenik je sve više slabio, a modna dizajnerica je opisala u razgovoru kako je provodila vrijeme s njim u bolnici. "Tih 14 dana provela sam uz njega, spavajući na fotelji uz njegov krevet. Nismo se odvajali. Bio je pokretan, pričali smo, porukama se dopisivao s prijateljima", kazala je, dodajući da je Jurica svako malo govorio da želi otići doma uz bolnice.

No kako je temperatura oslabila, tada su nastupili problemi s disanjem koji su se pogoršavali. Zatim su ga prebacili na odjel intenzivne njege, gdje Matija nije mogla biti uz njega. "Rano ujutro 28. prosinca pozvali su me iz bolnice i odjurila sam tamo. Čekao me. U te tri naše posljednje minute rekla sam mu sve što sam mislila da je važno. Još se osjećam kao da su nam ukrali taj zadnji dan. Ta jedna noć i njemu i meni puno bi značila. Jedino što imamo je zajedničko vrijeme. I to nam je oduzeto", s tugom je rekla Matija.

Linker
24. travanj 2024 13:23