PLAVUŠA S HARVARDA

Nakon dva desetljeća vraća se Elle Woods - sve što znamo o novom nastavku

Veselu plavušu prvi smo put vidjeli na ekranu 2001. godine kada je, ne bi li ponovno osvojila srce bivšeg dečka, upisala pravo na Harvardu. Dvije godine kasnije zaputila se u Washington D.C. kako bi promijenila zakon o testiranju kozmetike na životinjama. Gdje je Elle danas mogli bismo uskoro saznati.

Glumica Reese Witherspoon još je 2018. na društvenim mrežama potvrdila snimanje trećeg nastavka franšize “Legally Blonde”. “Istina je,” napisala je ispod videa u kojem nosi rozi bikini dok pluta na plavom luftiću. Objava je bila omaž Elleinom hardvarskom video eseju iz prvog filma koji je prikazan 2001. godine. Godinu dana kasnije glumica je potvrdila da je vidjela prvi scenarij, ali još nije počela sa snimanjem nastavka.

U srpnju 2022. Witherspoon je u intervjuu za USA Today da se nada kako će “Legally Blonde 3” složiti na pravi način, a cijeli proces usporedila je s novim filmom “Top Gun: Maverick” koji je snimljen 36 godina nakon originala. "Dugo su čekali da naprave još jednu verziju tog filma, a meni se svidjela nostalgija koju su ugradili u njega,” rekla je Witherspoon. "To nam je dalo puno inspiracije o tome što bismo željeli učiniti s Elle Woods i pobrinuti se da imamo sve te iste temelje koji su bili važni ljudima," nastavila je glumica.

image
TRACY BENNETT/MGM/KOBAL/SHUTTERSTOCK TRACY BENNETT/MGM/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Iako radnja filma još nije otkrivena, poznato je da su scenaristi novog nastavka Mindy Kaling, najpoznatija po ulozi Kelly u seriji "The Office" i Dan Goor koji je pisao scenarije za “Brooklyn Nine-Nine”, “Parks and Recreation” i “Late Night with Conan O’Brien”.

"Kako je Elle s 40 u odnosu na to kako je bila s 21, bilo je stvarno zabavno zamišljati", rekla je, dodajući da će se potez "sagni se i zategni" definitivno pojaviti u trećem filmu. Ako ste se zabrinuli hoćete li vidjeti legendarnu Jennifer Coolidge u novom nastavku, odgovor je da. Witherspoon je početkom ove godine za Entertainment Tonight rekla da bez Coolidge nema trećeg nastavka. Coolidge je u drugom intervjuu izjavila kako bi se voljela pridružiti filmu. Iako nije potvrđeno hoće li se Luke Wilson vratit u ulozi Emmetta Richmonda, fanovi franšize nadaju se da će u novom nastavku Emmett i Elle biti u braku te da ćemo vidjeti više njihovog zajedničkog života.

image

Jennifer Coolidge, Reese Witherspoon i Mary Lynn Rajskub

SAM EMERSON/MGM/KOBAL/SHUTTERSTOCK SAM EMERSON/MGM/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Selma Blair, koja je u prvom filmu glumila Vivian, Elleinu neprijateljicu koja je postala prijateljica, u novom bi nastavku mogla imati cameo ulogu. "Nadam se, nadam se da se to naslijeđe može nastaviti... jer pričajte o dobrim stvarima u životu. Taj je film jedna od dobrih stvari u životu. To je vrhunac", rekla je Blair u podcastu "Shut Up Evan".

“Legally Blonde: Red, White and Blue” novopečenu odvjetnicu Elle odveo je u Washington D.C. gdje je uspješno uvjerila zakonodavce da izglasaju zakon o zabrani testiranja kozmetičkih proizvoda na životinjama. Kasnije se udaje za svog dugogodišnjeg dečka Emmetta Richmonda. U posljednjoj sceni, Emmett pita Elle gdje želi živjeti. "Oh, mislim da znam pravo mjesto", kaže dok se vozi pokraj Bijele kuće. Treći film trebao je biti objavljen 2022., ali je odgođen do nepoznatog datuma s objašnjenjem kako scenarijem ne žele uništiti Witherspoonino nasljeđe.

Linker
24. travanj 2024 22:48