37 zemalja

Napokon su poznate sve pjesme ovogodišnje Eurovizije, a Baby Lasagna i dalje vodi na kladionicama

Prije nekoliko dana Azerbejdžan je otkrio pjesmu "Özünlə Apar", kojom će ih ove godine predstavljati FAHREE. Lista od 37 pjesama napokon je poznata.

Napokon su poznate sve pjesme koje će se predstaviti na ovogodišnjem natjecanju za najbolju pjesmu u Švedskoj. Prije nekoliko dana i Azerbejdžan je otkrio kako će njihov predstavnik FAHREE pjevati pjesmu "Özünlə Apar".

Nekoliko dana ranije, i Armenija je pustila pjesmu "Jako" koju će izvesti LADANIVA, armensko francuski duo.

Time su svih 37 zemalja koje se ove godine najteču u dvije polufinalne i jednoj finalnoj večeri poznate. I dok je Eurovoix napravio "The Model", sustav koji pokušava sumirati gomilu podataka i tako predvidjeti rezultate natjecanja. U svojim prognozama kažu kako su koristili podatke od kladionica, dosadašnje povijesti glasanja, ali i kako su pojedine zemlje reagirale na svoje suparnike dosad. Tako "The Model" tvrdi kako će pobjedu odnijeti Italija, odnosno njihova predstavnica Angelina Mango i njezina pjesma "La Noia".

"The Model" tako predviđa kako će Hrvatska sigurno ući u finale, koje se održava 11. svibnja u Švedskoj, no kako ćemo završiti tek na 10 mjestu i kako ćemo dobiti 154 bodova od žirija i tek 50 od publike. Njihova predviđanja pogledajte ovdje.

Eurovision world ima potpunu drugačije predikcije. Naime, prema Eurovision worldu, koji je posljednjih godina itekako dobro unaprijed "pogodio" pobjednike, najviše šanse i dalje ima naš predstavnik Baby Lasagna. Njegova pjesma "Rim Tim Tagi Dim" i dalje je prva sa 17 posto šanse za pobjedu, dok je na drugom mjestu prema njima Ukrajina s 13 posto šanse, dok je treća Italija s 10 posto šanse.

Čije predviđanje će se pokazati točnije, ipak nam tek ostaje za vidjeti. No, jedno je sigurno, Hrvatska nikad nije imala ovako dobre omjere za pobjedu.

Linker
18. ožujak 2024 16:47