SUPPLIED BY LMK/IPA/IPA/PROFIMEDIA
uzbuđenje

Potvrđeno je: Dolazi novi "Star Wars" film, a snimanje počinje već krajem godine

Baby Yodu uskoro ćemo moći gledati na filmskom platnu. Disney i Lucasfilm najavili su da franšiza dobiva novi naslov kojeg će režirati glumac i redatelj Jon Favreau. Premijera se očekuje 2026. godine.

Baby Yodu uskoro ćemo moći gledati na filmskom platnu. Disney i Lucasfilm najavili su da franšiza dobiva novi naslov kojeg će režirati glumac i redatelj Jon Favreau. Premijera se očekuje 2026. godine.

Stigla je dobra vijest za sve ljubitelje Star Wars filmova - Baby Yodu uskoro ćemo moći gledati na filmskom platnu! Disney i Lucasfilm najavili su da slavna franšiza dobiti novi film koji će nositi naziv "The Mandalorian and Grogu", a njegova produkcija će krenuti krajem godine. Film će režirati Jon Favreau, koji je zaslužan i za popularnu seriju "The Mandalorian", a u produkciji će sudjelovati i druga poznata imena - Kathleen Kennedy i Dave Filoni. Kathleen Kennedy sudjelovala je i produkciji ostalih novijih naslova franšize, dok je Dave Filoni kreirao seriju "Ashoka".

image

Film će režirati Jon Favreau, koji je zaslužan i za popularnu seriju "The Mandalorian"

SUPPLIED BY LMK/IPA/IPA/PROFIMEDIA

Iako se o konkretnoj radnji filma još ništa ne zna, poznato je da će biti smještena pet godina nakon događanja u filmu "Return of the Jedi" te dvadeset i pet godina prije događaja iz filma "The Force Awakens". Priča serije je dosad pratila Dina Djarina, mandalorskog lovca na glave koji djeluje izvan granica Nove Republike, a nastoji zaštiti malog izvanzemaljca Grogua, poznatog i kao Baby Yoda. Trenutno nije poznato hoćemo li Pedra Pascala koji ulogu Din Djarina igra u seriji "The Mandalorian" gledati u filmu, no, prema trenutnom planu, premijera filma zakazana je za 22. svibanj 2026. godine. Bit će to prvi "Star Wars" film od 2019. godine kad je izašao “Star Wars IX – The Rise of the Skywalker".

image

potvrđeno je i da Adam Driver više neće sudjelovati u franšizi

CHELSEA LAUREN/SHUTTERSTOCK

Osim dolaska novog filma, potvrđeno je i da Adam Driver više neće sudjelovati u franšizi. Naime, lani su iz Lucasfilm produkcije najavili tri nova filma, ali i povratak Daisy Ridley kao Rey. Nadolazeći filmovi ne spadaju pod klasičnu trilogiju Star Warsa, jer je svaki smješten u različito vremensko razdoblje. Redateljica filma, Sharmeen Obaid-Chinoy, već je objasnila da će u središtu priče biti Rey, a radnja filma odvijat će se 15 godina nakon filma “Star Wars IX – The Rise of the Skywalker". Još uvijek nisu poznati datumi snimanja, no zna se da glumca Adama Drivera koji je igrao Ben Soloa više nećemo vidjeti. Glumac je nedavno objasnio da smatra kako je njegov lik završio svoju priču.

"Filmovi su bili jako iscrpljujući za mene, a to je moja krivnja. Sam sam ih takvima napravio i to više nego što sam trebao. Inače redatelj određuje ritam na set, a Spike Lee i Steven Soderbergh snimaju jako brzo. Meni to nije ugodno, ali radi se o njihovom filmu pa se prilagođavam”, objasnio je 40-godišnji glumac za podcast "SmartLess".

Linker
27. travanj 2024 16:10