‘ajmo Hrvatska

Reperi, treperi i religijske pjevačice: Ovih pet pjesama zagrijat će vas za igru Vatrenih

Domaći glazbenici uoči Svjetskog prvenstva u nogometu napisali su i objavili nove navijačke pjesme koje će sigurno užariti atmosferu i kod navijača i kod igrača.

Sve pozitivne misli usmjerene su prema Vatrenima u dalekom Katru. U srijedu 23. studenog Hrvatska nogometna reprezentacija igra svoju prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu, što je za mnoge ljude u zemlji iznimno bitan događaj. Aktualni viceprvaci svijeta pred sobom imaju težak zadatak, obraniti nevjerojatan rezultat koji su postigli na prošlom prvenstvu u Rusiji 2018. Prva postaja je 23. studenog u 11 ujutro po našem vremenu, kada Hrvatska i Maroko igraju u Al Khoru.

Vjerni navijači Vatrenih i ove su se godine iskazali maštovitim dresovima, ali i novim navijačkim pjesmama. Domaći glazbenici nisu štedjeli autorska pera te se od ljeta na ovamo svako malo pojavi neka nova pjesma koja bi trebala dići moral i kod igrača i kod navijača.

Sve ću dat‘, Alejuandro Buendija i Qatarinci

Splitski autor Saša Antić poznat i kao Alejuandro Buendija zajedno sa zborom Qatarinci, predstavio je pjesmu Sve ću dat, pjesmu kojom u svom jedinstvenom stilu podiže adrenalin svima onima koji će za odabranih 11 (po)nekad doista dati sve. Ovo je totalno atipična navijačka pjesma u kojoj je autor spojio sve nespojivo: angažirani tekst i navijačke stereotipe, moćne rifove i taktove valcera. "Ova je pjesma vapaj za pobjedom iz dubine poraženog bića, krik za smislom kojem treba predati i život ako treba, svjesni da što ga je manje, to je naša sloboda veća. Dok padaju zvijezde mi želimo samo zlato, i ovu pjesmu na stadionu u finalu pa da iz svih katarskih bušotina poteče pivo umjesto nafte. Živili!", poručio je Alejuandro Buendija.

Idemo Hrvatska, ZETZ feat. Pero Galić, Giuliano, Mario Roth, Ivan Penezić i Igor Delač

Poznati pjevači udružili su snage i snimili zajedničku pjesmu. Pero Galić, Giuliano, Mario Roth, Ivan Penezić i Igor Delač tik pred Svjetsko prvenstvo objavili su pjesmu Idemo Hrvatska. Iako tehnički vrlo zahtjevan zadatak, vokalne dionice su se, kao lopta na terenu, izmjenjivale brzo i timski rad je iznjedrio odličnu navijačku pjesmu. Za pjesmu Idemo Hrvatska snimljen je spot u kojem je Hrvatska prikazana od svog sjevera do juga, kao i kadrovi iz prijašnjih utakmica naše reprezentacije i snimke s dočeka kada su se Vatreni 2018. godine kući vratili kao viceprvaci.

Milijuni srca, Alen Vitasović i Valerio Ricchiuto

Navijačka pjesma koja je već postala hit došla je iz Istre, snimili su je pjevači i susjedi Alen Vitasović i Valerio Ricchiuto, mladi tenor. Pjesma Milijuni srca ujedno je i Alenov diskografski povratak. Pjesmu su izvođači posvetili hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji i nastupu vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Katru. U razgovoru za Gloria.hr Vitasović je otkrio da mu je nogomet jako važan. "Amaterski sam igrao nogomet za lokalni klub u mojim Orbanićima... nogomet redovito pratim", kazao je pjevač.

Jedna je Croatia, Stole, Hiljson i Sestre Palić

Domaći reper, treper i religijske pjevačice ujedinili su snage da bi nam poklonili navijačku pjesmu. Jedna je Croatia, još na ljeto objavili su Stole, Hiljson i Sestre Palić. Kadrovi za spot snimani su diljem Hrvatske. Riječ je o pjesmi objavljenoj u kolovozu, ususret Svjetskom nogometnom prvenstvu koje je počelo ovih dana.

Jutrom kad se budim, Zaprešić Boys

"Nova pjesma se od nas, na neki način, već i očekuje, pogotovo u godini kada Hrvatska brani svjetsko srebro", kratko i jasno su poručili iz grupe Zaprešić Boys. Oko mjesec dana prije prvenstva ovi proslavljeni navijački-hitmejkeri objavili su pjesmu Jutrom kad se budim. "Ovom emotivnom i ljubavnom pjesmom prema Hrvatskoj želimo motivirati naše igrače uoči nadolazećeg Svjetskog prvenstva", opisali su glazbenici svoj najnoviji uradak.

Linker
15. travanj 2024 19:55