SUPPLIED BY LMK/IPA-AGENCY.NET
HBO-OVA USPJEŠNICA

Ruši rekorde: Umjesto prijenosa Oscara, više od 8 milijuna ljudi gledalo je finale ove serije

Zanimljivo je kako je gledanost serije "The Last of Us" porasla za čak 75% tijekom prve sezone, a prosječnom gledanošću po epizodi od 30,4 milijuna gledatelja prestigla je rezultate megapopularne "Kuće zmaja"

Zanimljivo je kako je gledanost serije "The Last of Us" porasla za čak 75% tijekom prve sezone, a prosječnom gledanošću po epizodi od 30,4 milijuna gledatelja prestigla je rezultate megapopularne "Kuće zmaja"

HBO-ova hit serija "The Last of Us" svoju je prvu sezonu zatvorila s još jednim trijumfom u nizu. Finalna, deveta epizoda privukla je 8,2 milijuna gledatelja, oborivši pritom vlastiti rekord serije, a uspjeh je još značajniji uzmemo li u obzir da je objavljena tijekom televizijskog prijenosa ovogodišnje dodjele Oscara.

Ovo nije prvi put da se termin izlaska nove epizode "The Last of Us" poklopio s prijenosom nekog važnog događanja. Zbog finala Super Bowla peta je epizoda prikazana dva dana ranije, dok se je četvrta uspjela privući 7,5 milijuna gledatelja za vrijeme emitiranja dodjele Grammyja.

Iako je u međuvremenu postala najgledanijim showom u povijesti HBO Maxa u Europi i Južnoj Americi, premijerna epizoda "The Last of Us" je s 4,7 milijuna gledatelja zaostajala za uspješnicom streaming platforme "Kućom zmaja". Ipak, naposljetku je prosječnom gledanošću po epizodi od 30,4 milijuna gledatelja prestigla rezultate popularnog prequela "Igre prijestolja". Zanimljivo je i kako je gledanost serije "The Last of Us" porasla za čak 75 posto tijekom prve sezone.

image

Pedro Pascal na dodjeli Oscara

ANGELA WEISS AFP

Podsjećamo, "The Last of Us" adaptacija je istoimene videoigre razvojnog studija Naughty Dog, koja je originalno predstavljena 2013. kao PlayStationova ekskluziva te je ocijenjena je najboljom igrom svih vremena. Radnja serije, koja se temelji na igrici, odvija se 20 godina nakon što je moderna civilizacija uništena te prati kriminalca Joela, kojeg igra Pedro Pascal, koji je dobio zadatak da prokrijumčari tinejdžericu Ellie (Bella Ramsey) iz zone karantene.

S vremenom se naizgled lagan zadatak pokazuje kao velik zalogaj za Joela jer za vrijeme brutalnog putovanja kroz SAD dvoje preživjelih u potpunosti ovise jedno o drugome.

image

Pedro Pascal i njegova sestra Javiera Balmaceda

MIKE COPPOLA GETTY IMAGES VIA AFP

Serija je u zvijezde vinula u Čileu rođenog američkog glumca Pedra Pascala, koji u toj HBO-ovoj ekranizaciji istoimene videoigre tumači glavnog junaka Joela Millera. Pojavljivao se Pedro i ranije u nekim TV uspješnicama, primjerice serijama "Igra prijestolja" i "The Mandalorian", no popularnost kakvu zaslužuje svojim glumačkim umijećem stekao je tek nakon prvih epizoda "The Last Of Us".

Pedrov ljubavni status prilično je neproziran. Zna se da je bio u vezi s kolegicom Marijom Dizzia, s kojom je nastupao u seriji "Zakon i red", a sve ostalo su nagađanja. Nije religiozan, otvoreno zastupa lijeve ideje i preklani je na čileanskim predsjedničkim izborima javno podržao hrvatsku korjeniku Gabriela Borica.

image

Salma Hayek, njena kći Valentina Paloma Pinault, Pedro Pascal i njegova sestra Javiera Balmaceda

FREDERIC J. BROWN AFP

"Presretan sam zbog toga što se sada događa u Čileu", izjavio je nakon Boriceve pobjede. Osobito se zalaže za prava LGBTQ+ zajednice jer transrodnu osobu ima i u obitelji: to je njegova mlađa sestra Lux, također glumica i aktivistica. Tridesetogodišnja Lux, rođena kao Lucas Balmaceda, kaže da su joj je bratova podrška i razumijevanje bili ključni u procesu tranzicije dovršene prije dvije godine.

Linker
26. travanj 2024 06:09