Nakon 12 godina

Sade nakon 12 godina priprema novi album, a ulogu u njenom povratku ima i Brad Pitt

U sklopu imanja Miraval, na kojem se nalazi dvorac i pokrenuta je vinarija, slavni glumac renovirao je legendarni glazbeni studio.

Brojni obožavatelji ove pjevačice baršunastog glasa sigurno će se razveseliti kada čuju da Sade Adu radi na novom albumu, a mnogi će se iznenaditi da je ovu tajnu otkrio ni manje ni više nego Brad Pitt.

Britanska kantautorica Helen Folasade Adu, posljednji album objavila je 2010. tako da će njen povratak nakon (više od) 12 godina obožavatelji diljem svijeta jedva dočekati. Sade je s bendom nove materijale snimala u ekskluzivnom studiju Miraval u Corrensu u Francuskoj, a taj glazbeni studio nalazi se na imanju s dvorcem koji je u vlasništvu slavnog glumca.

image

Chateau Miraval imanje je u južnoj Francuskoj

ATLANTIC IMAGES/SPLASH/PROFIMEDIA

Brad Pitt je u velikom razgovoru za Billboard predstavio novo lice studija nakon temeljite renovacije, u razgovoru o tom legendarnom mjestu spomenuti su i brojni glazbenici koji su tamo snimali prije mnogo godina, uključujući i Tilla Lindemanna iz Rammsteina, kao i veliku Sade. Pitt ju je nazvao "kraljicom", a i glumac kao i njegov glazbeni producent potvrdili su da se Sade vratila snimanju. Zapravo, prva je umjetnica koja je snimala u ponovno otvorenom Miravalu.

"Mogao si osjetiti ljubav koju ona i njen bend imaju prema ovom prostoru. A kada smo razgovarali s umjetnicima koji su dolazili ovdje ranije, imaju posebnu vezu s Miravalom koja se ne može zapravo objasniti... Pravo je ostvarenje sna što se ovo mjesto ponovno aktiviralo", kazao je glazbeni producent Damien Quintard, koji je zajedno s Pittom obnovio legendarni studio u Provansi.

Sade će ovo biti sedmi studijski album, a glazbenica je 2018. objavila singl "Flower of the Universe", koji je objavljen na soundtracku za film "A Wrinkle in Time", Ave DuVernay. Iste godine snimila je još jedan singl "The Big Unknown" za "Widows" Stevea McQueena.

Miraval Studios kupili su Brad Pitt i Angelina Jolie 2012., sada ga vodi Pitt s mladim francuskim producentom Quintardom. Oko imanja, dvorca i vinarije Miraval mnogo se pisalo po medijima zahvaljujući dugogodišnjoj borbi zbog razvoda.

Na raskošnom imanju nalazi se i sada preuređeni i luksuzni glazbeni studio, u kojem su u prošlosti snimali sve redom glazbene legende i jedni od najpoznatijih albuma: Pink Floyd tamo je snimio svoj "The Wall", The Cure album "Kiss Me, Kiss Me, Kiss Me", The Cranberries "Bury The Hatchet", a AC/DC "Blow Up Your Video".

Linker
25. travanj 2024 10:54