Press
SA SLAVNIM IMENIMA

Stiže nam filmska adaptacija kriminalističkog romana koji je rušio rekorde čitanosti

Snimanje filma "Klub istražitelja ubojstva četvrtkom" trebalo bi započeti krajem lipnja u Ujedinjenom Kraljevstvu i trajati sve do rujna.

Snimanje filma "Klub istražitelja ubojstva četvrtkom" trebalo bi započeti krajem lipnja u Ujedinjenom Kraljevstvu i trajati sve do rujna.

Glumci Helen Mirren, Pierce Brosnan i Ben Kingsley glumit će u filmu "Klub istražitelja ubojstva četvrtkom" (engl. "The Thursday Murder Club") čiju režiju potpisuje Chris Columbus. Zapravo je riječ o adaptaciji istoimenog kriminalističkog romana koji je 2020. napisao britanski voditelj i producent Richard Osman, a ubrzo nakon izlaska srušio je sve rekorde čitanosti i postao bestseller. Kako doznaje Deadline, na filmu radi Amblin Entertainment, inače američka produkcijska kuća koju su 1980. godine osnovali redatelj i producent Steven Spielberg te filmski producenti Kathleen Kennedy i Frank Marshall.

Radnja najavljenog filma prati četvero umirovljenika koji se jednom tjedno sastaju u staračkom domu i istražuju neriješene slučajeve ubojstava. No nakon što se okrutno ubojstvo dogodi u naselju u kojem upravo oni žive, umirovljenici moraju udružiti snage kako bi zajedno pronašli ubojicu. Snimanje bi trebalo započeti krajem lipnja u Ujedinjenom Kraljevstvu i trajati sve do rujna, tvrdi 65-godišnji američki redatelj koji je dosad režirao brojne uspješnice poput franšiza "Sam u kući" i "Harry Potter".

image

Glumica Helen Mirren u filmu bi trebala utjeloviti umirovljenu špijunku Elizabeth

AFF-USA/SHUTTERSTOCK

Mirren bi trebala utjeloviti umirovljenu špijunku Elizabeth, Kingsley će glumiti umirovljenog psihijatra Ibrahima, a Pierce bivšeg aktivista sindikata Rona. Ipak, još uvijek nije poznato tko će glumiti četvrtu članicu grupe Joyce. Osmanov roman prodan je u više od deset milijuna primjeraka, a 53-godišnji autor trenutno radi na petoj knjizi u serijalu koja na police knjižara stiže 2025. godine.

Linker
26. travanj 2024 14:50