NETFLIX/COURTESY EVERETT COLLECTION
ANKETA

Svi i dalje tvrde da je Dominic West prezgodan za ulogu Charlesa: Tko bi bio bolji izbor?

Zgodnog Dominica Westa su brojni obožavatelji ocijenili kao prezgodnog da bi glumio kralja Charlesa. Izdvojili smo šest glumaca koji bi možda bili bolji izbor za njegovu ulogu u hit seriji ‘Kruna‘ - a vi nam otkrijte koga biste vi odabrali.

Zgodnog Dominica Westa su brojni obožavatelji ocijenili kao prezgodnog da bi glumio kralja Charlesa. Izdvojili smo šest glumaca koji bi možda bili bolji izbor za njegovu ulogu u hit seriji ‘Kruna‘ - a vi nam otkrijte koga biste vi odabrali.

Posljednja sezona o najpoznatijoj kraljevskoj obitelji podijeljena je u dva dijela. Prvi dio na Netflix stiže 16. studenog, a drugi dio 14. prosinca. Ova sezona donosi smrt princeze Diane, posljedice njezine tragične smrti, a prvi put ćemo vidjeti i kako je započeo romantični odnos princa Williama i Kate Middleton.

image

Rufus Kampa u ulozi princa Williama i Meg Bellamy kao Kate Middleton.

INSTAGRAM NETFLIX

Osim što ćemo svjedočiti mladoj ljubavi između budućeg kralja i kraljice, imat ćemo priliku vidjeti vjenčanje kralja Charlesa i kraljice Camille koje se dogodilo 2005. godine. Poznato da je da se glumci u nagrađivanoj seriji mijenjaju svake dvije sezone. Princa Charlesa je u trećoj i četvrtoj sezoni utjelovio Josh O‘Connor, a za maestralnu glumu britanskog kralja nagrađen je Emmyjem i Zlatnim globusom. Kritičari su hvalili Joshovu glumu te su tvrdili da je 33-godišnji glumac toliko dobro odigrao ulogu da je čak pogodio i Charlesovu boju glasa. Jednom prilikom mladi glumac se i našalio da je ulogu Charlesa dobio samo zbog svojih ušiju.

Tu ulogu je u petoj i šestoj sezoni "naslijedio" već dobro znano glumačko lice Dominik West, kojeg smo mogli gledati u serijama "Žica" i "Preljub". Obožavatelji serije o kraljevskoj obitelji ocijenili su da je West prezgodan da bi glumio princa Charlesa.

"Hvala puno, ali imao sam i lošije kritike", našalio se glumac kada ga je Jimmy Kimmel pitao kako komentira navode.

image

Dominic West u početku nije htio glumiti britanskog kralja.

INSTAGRAM NETFLIX

U razgovoru za Entertainment Weekly, 54-godišnji engleski glumac je rekao da je skoro odustao od uloge britanskog monarha upravo zbog toga što mu ne nalikuje: "Rekao sam im da žele angažirati pogrešnog lika", ali je naposljetku ipak pristao.

Doduše, obožavatelji su primijetili isto ono što je njega mučilo pa se od pete sezone igraju s "castanjem" boljeg princa Charlesa. A koga su to producenti serije ‘Kruna‘ mogli angažirati da utjelovi monarha Velike Britanijie? Izdvojili smo nekoiko prijedloga!

image

Charles na polo utakmici krajem 90-ih.

DAVE HARTLEY/SHUTTERSTOCK

Eddie Redmayne

Britanski glumac osvojio je Oscara za film "Teorija svega", a odskočna daska u glumačkom svijetu bila mu je serija "Stupovi zemlje". Redmayne je u karijeri nekoliko puta glumio sramežljive likove, stoga bi po nekima bio idealan za ulogu Charlesa. Također mnogi su komentirali kao Eddie i fizički nalikuje na princa - imaju slične oči i uši, a jedino što bi trebao je malo potamniti kosu.

image

Eddie Redmayne

JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK

Matthew MacFadyen

Serija "Nasljeđe" i film "Ponos i predrasude" samo su neki od uspjeha koji su iza Mathhewa MacFadyena. Također je glumio u povijesnoj drami s Eddiejem Redmayneom "Stupovi zemlje". Kroz različite uloge, 49- godišnji britanski glumac dokazao je da može glumiti povučene, sramežljive likove koji se bore s anksioznošću. Također mu ide u prilog i izgled jer pomalo podsjeća na kralja.

image

Matthew Macfayden

JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK

Nicholas Rowe

Britanski 56-godišnji glumac možda najviše fizički podsjeća na kralja Charlesa. Od crta lica, nosa, osmijeha do ušiju - Nicholas i Charles mnogima izgledaju kao dvojnici. Rowea smo mogli gledati u detektivskom filmu iz 1985. godine "Mladi Sherlock Holmes" i u dramskoj televizijskoj seriji "Vrlo britanski skandal".

image

Nicholas Rowe

CAN NGUYEN/SHUTTERSTOCK

Steve Coogan

Steve Coogan je britanski komičar i glumac, najpoznatiji po ulozi Phileasa Fogga u filmskoj komediji "Put oko svijeta za 80 dana". Kao i Rowe, 58-godišnji Coogan dijeli slične crte lica sa Charlesom, a osobito se ističu uši i nos. Ipak, Steve nije veliki obožavatelj kraljevske obitelji jer podržava radničku klasu pa stoga možda ne bi tako olako pristao na ulogu britanskog monarha.

image

Steve Coogan

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK

Adam Godley

Englesko-američki glumac najpoznatiji je po ulogama u serijama "Velika" i "Umbrella Academy: Obitelj superjunaka" te filmovima "Charlie i tvornica čokolade" i "Zapravo ljubav". 59-godišnji glumac kao i Charles ima izražene uši, a Godley također ima i iste crte lica kao kralj. A kako je već glumio u povijesnoj seriji "Velika" - o ruskoj carici Katarini velikoj, takav pothvat ne bi mu bio prvi.

image

Adam Godley

CHELSEA LAUREN/SHUTTERSTOCK FOR SAG AWARDS

Benedict Cumberbatch

Cumberbatch je najpoznatiji po ulozi Alana Turinga u filmu "Igra oponašanja" - za koju je bio nominiran i za prestižnu nagradu Oscar. Publici je poznat i po kriminalističkoj seriji "Sherlock" te kao Doctor Strange u Marvelovim filmovima. 47-godišnji britanski glumac prepoznatljiv je i po svom dubokom glasu, stoga bi mogao itekako dobro odigrati Charlesa.

image

Benedict Cumberbatch

STEWART COOK/SHUTTERSTOCK
Linker
26. travanj 2024 09:44