Inspirativna konferencija

ICT Supergirls: Svijet treba više žena u industriji budućnosti, znamo kako ih ohrabriti u tom smjeru

Sudionice konferencije koja se održava u srijedu 4. svibnja u Zagrebu, imat će priliku za networking i dijeljenje iskustva - ne samo s govornicima već i sudionicama sličnih interesa.

I djevojčice i dječaci pokazuju istu razinu interesa za informatiku i računalstvo, pokazala su istraživanja, ali zbog zbog utjecaja okoline taj se interes s godinama smanjuje. Cilj inicijative ICT Supergirls je promjena mindseta i percepcije okoline te razbijanje stigme da je ICT industrija rodno stereotipna.

Zato će se u srijedu, 4. svibnja, s početkom u 13 sati na Visokom učilištu Algebra po osmi put će se održati konferencija pod nazivom ICT Supergirls u organizaciji hrvatske softverske kompanije Lemax, a kao dio globalnog pokreta kojemu je u fokusu osnaživanje djevojaka i mladih žena za ostvarivanjem karijere u ICT sektoru i STEM djelatnostima.

Sudionice konferencije imat će priliku za networking i dijeljenje iskustva - ne samo s govornicima već i sudionicama sličnih interesa.

Osim sudjelovanja na inspirativnim predavanjima, posjetiteljice će imati priliku prijaviti se i na Mentoring Byte - program koji spaja mlade ljude s idealnim mentorom kako bi kroz individualno mentorstvo pokrenuli ili unaprijedili karijeru.

image
UNSPLASC

Inspirativne predavačice zavidnih karijernih puteva

Kao i prethodnih godina sudionice će imati priliku poslušati zanimljiva predavanja uspješnih poslovnih žena s hrvatske ICT scene: Lade Vukšić iz Amplexora te Nade Kaurin iz Algebre, koje će nam opisati svoje karijerne puteve.

Kroz panel “Kako do karijere u IT-u”, koji će moderirati Ines Rudan, zaposlenice Lemaxa Iva Vodopija, Ivana Dukić i Sina Šimić opisat će nam koji su ih koraci doveli do pozicija na kojima su trenutno te kako ostvariti karijeru u IT struci ako nemaš tehnički “background”.

Jedan od ciljeva konferencije je pružiti sudionicima doživljaj stvarnih iskustava, posvećenosti i samodiscipline, stoga će na njoj sudjelovati i govornici koji nisu dio IT industrije, no čije inspirativne životne priče vrijedi poslušati.

Ove godine pridružit će nam se i prvi predavač, Dejan Nemčić, profesor geografije i dobitnik svjetske nagrade za najboljeg profesora.

image
PRESS

Čitajte i: Odrastanje u digitalno doba: Uz ovih ćete deset savjeta prebroditi najčešće roditeljske izazove

Partnerstvo sa švedskim veleposlanstvom

Švedska je zemlja na koju se Lemax ugleda po pitanju ravnopravnosti spolova. Upravo iz tog razloga, ostvarena je suradnja sa švedskim veleposlanstvom. Veleposlanica Kraljevine Švedske u Hrvatskoj, Diana Helen Madunic podijelit će iskustva švedskog pristupa društveno odgovornom poslovanju i važnosti rodne ravnopravnosti, posebice u industrijama u kojima su žene manje zastupljene, kao što je slučaj s ICT-jem. Danica Kragic Jensfelt s Royal Institute of Technology javit će se online iz Švedske i ispričati svoju zanimljivu priču.

Konferenciji se ove godine priključila Katarina Moškatelo kao voditeljica. Sudionici će imati priliku za networking i dijeljenje iskustva - ne samo s govornicima, već i sudionicama koje dijele slične interese. Osim inspirativnih predavanja i upijanja novih znanja, posjetiteljice će se moći prijaviti na Mentoring Byte - inicijativu koja mladim ljudima pruža podršku IT mentora.

“Ovo je jedini događaj od kojeg se naježim, čak i kad samo pričam o tome. Svjedočila sam life changing iskustvima i uvijek me iznova iznenadi koliko nečije osobno iskustvo znači sudionicima i motivira ih. Ovim projektom uistinu mijenjamo našu zajednicu na bolje”, rekla je Nataša Kapov Kostovski, voditeljica u Lemaxu, a ujedno i glavna organizatorica ICT Supergirls konferencije.

Zvuči zanimljivo?

Sudjelovanje za sudionice u potpunosti je besplatno. Preuzimanje karata na službenoj Entrio stranici je obavezno, a to možete napraviti ovdje. Za više informacija posjeti ICT Supergirls web stranicu, zaprati Facebook profil i kreirani događaj te ostani u tijeku s nadolazećim novostima.

Linker
19. travanj 2024 13:39