PETAK U PETOM KUPEU

DJ zvijezda Gerd Janson nastupa u prvom izdanju povratka popularnog Freilauf programa

Domaćin DJ Pepi Jogarde ovoga tjedna vraća program koji je ugostio brojna važna imena klupske scene.

Vožnja nizbrdo na biciklu nakon mukotrpnog uspona bila je motiv za klupski program koji je kasnije odgojio generaciju clubbera. Pepi Jogarde osmislio je naziv Freilauf tražeći riječ za opis osjećaja koji obuzme tijelo kao rezultat lagode i slobode tijekom ‘clubbinga‘.

image

Gerd Janson

GORAN BEROVIC

Ne slijedeći kategorizaciju glazbe, Pepi je odlučio preslikati taj osjećaj na plesni podij i pozivanjem gostiju koje je zavolio zbog pristupa i umijeća selektiranja, bez obzira na razinu popularnosti dotičnih. Neki od njih danas su poznata imena klupskog svijeta, poput Dixona, Boo Williamsa, Huneea, a tu je i Gerd Janson kojeg domaćin Pepi 12. svibnja dovodi u Peti Kupe za prvo izdanje obnovljenog Freilaufa.

image
PRESS

Lajtmotiv njegovih setova je "glazba bez žanra". House i techno su temelji od kojih polazi, ali slušajući njegove DJ setove redovito se mogu čuti, na prvi pogled nepovezani, glazbeni stilovi: funk, synth pop, inudstrial.

Jansona vole čak i najokorjeliji muzički kritičari, između ostalog, i zbog velike strasti za kopanjem po nepreglednom moru underground house i disco produkcije. Ulaznice za petak dostupne su na Entrio.hr.

Linker
23. travanj 2024 17:48