NEJA MARKICEVIC CROPIX
PREDSTAVLJEN PROGRAM

Evo što nas sve očekuje na ovogodišnjem Adventu u Zagrebu

Ove godine Advent Zagreb otvorit će se 2. prosinca i potrajati sve do 7. siječnja iduće godine, a otkriveno je i tko će Zagrepčane i njihove goste uvesti u Novu godinu.

Ove godine Advent Zagreb otvorit će se 2. prosinca i potrajati sve do 7. siječnja iduće godine, a otkriveno je i tko će Zagrepčane i njihove goste uvesti u Novu godinu.

Službeno je predstavljen program zagrebačkog Adventa koji počinje za mjesec dana - službeno otvorenje bit će 2. prosinca, u nedjelju s tradicionalnim paljenjem prve svijeće na Manduševcu, a potrajat će 40 dana - sve do 7. siječnja 2024. godine. Ipak, ove godine imat ćemo i adventsko zagrijavanje koje kreće od 29. prosinca pa ćemo moći i ranije uživati u nekim uslugama te u nastupima zagrebačkih solista u Oktogonu.

Klizalište "Ledeni park" će i ove godine biti na Trgu kralja Tomislava s tradicionalnom blagdanskom ponudom, dok će se sadržaji koji su inače bili na Gornjem gradu preseliti zbog radova. Tako će festival Baš Naš ove godine biti na Glavnom gradskom trgu, a u novoj pješačkoj zoni Masarykove ulice bit će Matoš & mačke koji su trebali biti na istočnom dijelu Štrosa.

Prvi put će u vrijeme Adventa svoja vrata otvoriti i Park Ribnjak gdje će se smjestiti čarobni "Mjesečev vrt", gdje od 16. prosinca kreće i Ledena bajka za najmlađe. U dvorani na otvorenom, na Trgu braće Mažuranić, održavat će se "Bal na Mažurancu" ispod kristalnog lustera i nebeskih zvijezda. Time Out Heritage Hotel u Ilici organizirat će Wooftop Pawty za kućne ljubimce i njihove vlasnike, dok će prvi hrvatski Cat Cafe također biti u posebnom adventskom uređenju kao dio posebnog Vau Mijau Adventa.

Tema ovogodišnjeg adventa je kaleidoskop kojom će biti objedinjene različite manifestacije, a donosi nam 11 festivala i više od 100 koncerata, ali i prigodne izložbe u muzejima i galerijama te predstave u kazalištima.

Povodom novogodišnjeg dočeka Zagrepčane će zabavljati riječki bend Let 3 sa Zagrebačkom filharmonijom.

Linker
26. travanj 2024 16:35