PRESS
u Zagrebu

Gdje na doček 2024.? Zašto ne u HNK

Kraj 2023. godine se polako bliži kraju, a ako još ne znate gdje ćete za doček, donosimo vam detalje onog u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Kraj 2023. godine se polako bliži kraju, a ako još ne znate gdje ćete za doček, donosimo vam detalje onog u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu predstavlja svečani doček nove 2024. godine za 110 gostiju. Silvestarska noć u HNK Zagreb započet će najboljom mogućom uvertirom, operetom "Šišmiš" Johanna Straussa ml. u režiji Krešimira Dolenčića.

Večer će se nastaviti u foajeu Kazališta, uz birane delicije, atraktivnu gourmet ponudu i glazbeni program. Iza ponoći, gosti će biti pozvani na fotografiranje i ples na pozornici HNK u Zagrebu, kojim će proslaviti ulazak u novu 2024. godinu. Što se tiče večere, birane blagdanske delicije bit će poslužene u nekoliko sljedova uz bogatu selekciju hrvatskih vina, ali i inclusive listu pića tijekom cijelog događanja.

Uzvanici će započeti večer s posluživanjem hladnog predjela u kojem će se posluživati tanko rezani teleći tafelspitz, bijela slanina crne turopoljske svinje, uz pire od pečenog ljubičastog luka u ljusci, pesto sa srijemušem i crumble od kruha. Nakon toga uslijedit će toplo predjelo,u kojem se poslužuje marinirano meso repova škampi umotano u pršut te kremasta riža s drobljenim ovčjim sirom.

image

Ulaznice su dostupne na linku

PRESS

Gurmanski vrhunac večeri bit će glavno jelo - konfitirana pečena guska, glazirana medom i cimetom, valjušci s kestenom, ragu od svježeg celera i zelene jabuke te tamni umak s crnom čokoladom. Večera u sljedovima bit će zaključena slatkim užitkom – dekadentnom tortom te kremom od kave i lješnjaka. Nakon ponoći, uzvanicima će biti ponuđen izbor najkvalitetnijih sireva s dodatcima.

Za glazbeni program zaduženi su Tihomir Hojsak i Filip Novosel, a izvest će glazbene brojeve kojima su već osvojili publiku diljem svijeta, s kojima promiču hrvatsku glazbu, tradiciju i kulturu. Gosti će moći i zaplesati, uz glazbeni odabir DJ Steve Fingersa i Marka Gudelja na saksofonu.

Linker
27. travanj 2024 04:06