Prvo izdanje

Gloria vas vodi na najslađi mali festival: Večeri dalmatinskog galeba zaživjet će kraj Šibenika

Festival Večeri dalmatinskog galeba koji spaja ljeto, more, laganu glazbu i opuštenu atmosferu hotelskih terasa, u srpnju 2022. doživjet će svoje prvo izdanje na Martinskoj u Šibeniku, u trajanju od dva dana, a Gloria.hr dijeli dva puta po dvije festivalske ulaznice.

Sasvim novi glazbeni festival koji se s nostalgijom i osmjehom prisjeća nekih sretnijih i bezbrižnijih vremena prvi put će se održati 22. i 23. srpnja na Martinskoj kraj Šibenika, glavne zvijezde festivala su Vesna Pisarović i marisol bend. Večeri dalmatinskog galeba je preslatki mali festival koji je nastao poradi nesigurnih vremena i trenutnih društvenih okolnosti u širem europskom i globalnom okruženju, a Gloria.hr svojim čitateljima 2 x 2 festivalske ulaznice.

Sve što trebate je:

  • Pratiti Instagram profil Gloria.hr u razdoblju od 15. do 18. srpnja 2022.
  • Ispod objave kojom vas pozivamo da se prijavite na naš natječaj odgovoriti na postavljeno pitanje
  • Dvoje dobitnika po dvije festivalske ulaznice za festival Večeri dalmatinskog galeba, objavit ćemo na Instagramu u ponedjeljak 18. srpnja 2022. iza 15 sati.

Pravila nagradnog natječaja: Gloria vas vodi na festival Večeri dalmatinskog galeba

"Ovaj festival nam je iznimno drag jer je ‘Dalmatinski galeb‘ zaboravljen, a izvorno je nasljeđe tradicije dalmatinskog podneblja. Stoga ćemo nastojati nostalgično oživjeti atmosferu ‘terase hotela Solaris ili Olympia iz ’78.’, uz glazbene podloge Bossa Nove, Italo Disca, starog soula & funka, poznatih melodija sa San Rema,…, te ispijanje Amara, Aperol Spritza, Negronija, i ostalih ljetnih, osvježavajućih napitaka,…", kažu organizatori.

image

Vesna Pisarović

BORIS KOVACEV/CROPIX

Kao zaštitno lice prvog izdanja ‘Dalmatinskog galeba‘ je jedna od najomiljenijih pjevačica koja je povezala i različite generacije i različite žanrove - Vesna Pisarović. Ona je tog vikenda 22. i 23. srpnja imala već zakazanu gažu, ali zbog ovog posebnog nastupa promijenila je planove.

"U tom periodu sam na turneji s jednim njujorškim sekstetom po Sloveniji, ali našla sam zamjenu. I meni je bilo bitno, pošto je prvi festival Večeri dalmatinskog galeba, da nastupimo. S programom ‘Naša Velika Pjesmarica‘, na tu tematiku sjeli smo kao kec na desetku, kako se kaže", s osmjehom na licu ispričala nam je Vesna Pisarović.

image

Večeri dalmatinskog galeba

PRESS

Večeri dalmatinskog galeba će u srpnju 2022. doživjeti svoju prvu izvedbu na Martinskoj u Šibeniku, a očekuje nas dvodnevni program popunjen s cijenjenim izvođačkim imenima:

Petak 22. srpnja

Vesna Pisarović & Naša velika pjesmarica

Vinyl DJ set by Mr. Dirty Hairy

Subota 23. srpnja

marisol

Vinyl DJ set by Stipe Jazz Širinić

Vesna Pisarović, renomirana hrvatska pjevačica uplovila je u more jazza s projektom ‘Naša velika pjesmarica‘ ironično upućujući na tzv. "The Great American Songbook", predstavlja kreativan osvrt na naslijeđe bivše jugoslavenske zabavne glazbe iz razdoblja od ‘50-ih do ‘70-ih godina, kad su prevladavale balade u big band aranžmanima, laki eurovizijski hitovi, francuske šansone i talijanski šlageri u prepjevima, dovitljive twist melodije i pastoralne rock scene, swing plesnjaci i neizbježni južnoamerički ritmovi Mediterana.

Čitajte i: Večeri dalmatinskog galeba: Vesna Pisarović otkazala gažu da bi nastupila na festivalu ‘nostalgije‘

image

marisol

PRESS

marisol je mango pop dvojac koji čine Erol Zejnilović i vokalistica Josipa, a njihova suradnja urodila je nečim što dosta apstraktno, kompleksan, skuliran i pomalo melankoličan križanac akustičnih balada, bossanove iznikle iz vrta Bebel Gilberto, easy listening jazza, europskog popa prve polovice šezdesetih i elektronike na granici synth-popa i proslavljenih Cafe del Mar kompilacija.

Čitajte i: Ovo ćemo ljeto pamtiti po vrhunskim festivalima, a znamo kojih osam svakako vrijedi posjetiti

Linker
19. travanj 2024 16:10