EBRU YILDIZ
INTERPOL NA KRKU

Koncert koji se ne propušta: njujorški bend Interpol stiže u modernu ‘arenu‘ na otoku Krku

Ovu srijedu, indie rock i post-punk revival ikone Interpol nastupaju u Hrvatskoj, na otoku Krku, u sklopu svoje svjetske turneje.

Ovu srijedu, indie rock i post-punk revival ikone Interpol nastupaju u Hrvatskoj, na otoku Krku, u sklopu svoje svjetske turneje.

Miljenici domaće publike, njujorški bend Interpol vraćaju se u Hrvatsku ove srijede, 19. srpnja. Ovaj poseban koncert održat će se u Diamond Clubu na otoku Krku, a Hrvatskoj će publici gotovo premijerno odsvirati novi materijal. Budući da im je 15. srpnja službeno izašao njihov novi, sedmi po redu, studijski album, "The Other Side of Make-Believe". Interpol je razveselio obožavatelje diljem svijeta novim albumom koji dokazuje da su na istoj razini kao i na samom početku karijere. I u studiju i na sceni su odmjereni, a glazbom i riječima gađaju tamo gdje treba. "Još uvijek sam u formi, moje metode su usavršene", pjeva Paul Banks u pjesmi "Toni", nosećem singlu novog albuma.

image

Interpol dolazi na otok Krk i premijerno će izvesti pjeseme sa svojeg sedmog albuma "The Other Side of Make-Believe"

EBRU YILDIZ

Album je poseban i po načinu na koji ga je bend stvarao, zbog svima poznatih - pandemijskih razloga, Interpol je 2020. bio raštrkan po svijetu, stoga su pisanje sedmog albuma, pjevač Paul Banks, gitarist Daniel Kessler i bubnjar Sam Fogarino, započeli u samoći. "Stvarno smo izvukli najbolje iz situacije", kazao je Fogarino. "Rad u samoći bio je sirov ispočetka, ali nam se otvorilo blistavo novo poglavlje", potvrdio je Kessler. Unutarnja harmonija i mir koje su članovi Interpola pronašli osjeća se i u novim pjesmama koje slušatelju ostavljaju puno prostora za razmišljanje i maštu. Tome je zasigurno doprinio i Banksov boravak u Edinburghu gdje je proveo čak devet mjeseci, ugodno zavaljen u fotelju kraj prozora s olovkom u ruci, blokom i bass gitarom. "Obično pišemo uživo, ali se prvi put nisam derao preko bubnja. Daniel i ja imamo dovoljno jaku kemiju da sam mogao zamisliti kako bi moj glas zvučao preko šturih demo snimki koje mi je poslao mailom", opisao je Paul Banks proces pisanja pjesama.

image

Indie rock i post-punk revival ikone, bend Interpol

EBRU YILDIZ

Bend se na kraju sastao u unajmljenoj kući na Planinama Catskill u državi New York, tamo su iznjedrili novi materijal, a završili su ga u Sjevernom Londonu gdje su prvi put radili s legendarnim producentom Floodom - Mark Ellis, kao i sa svojim prijašnjim suradnikom Alanom Moulderom, koji je koproducirao album.

image

Najava koncerta Interpol na otoku Krku, ove srijede

PRESS

Na svjetskoj turneji, u sklopu koje dolaze i na Krk, odsvirat će i zlatne hitove sa svih prethodnih albuma, kao i nove pjesme koje tek trebaju naći put do srca obožavatelja. Novi materijal predstavit će domaćoj publici na ovom "morskom koncertu" u jedinstvenom prostoru Diamond Cluba kod Malinske, koji će zasigurno doprinijeti tome da ovaj koncert postane veličanstven događaj. Jedan od dva najveća hrvatska otoka, Krk, doista je bogat raznovrsnim mjestima, gradićima i ostalom ponudom. Zbog toga je omiljena destinacija, ne samo stanovnicima Zagreba i sjeverne Hrvatske, nego i Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije, a zbog svoje povezanosti s kopnom, Krk spaja najbolje od oba svijeta. Istovremeno je pristupačan kao da se nalazi na obali i to blizu prometnog čvorišta Rijeke, a opet pruža sve što krasi jedan otok - kristalno more na plažama i uvalama te pravi otočki đir.

image

Otok Krk

UNSPLASH

Diamond Club je mjesto koje nudi glazbu i zabavu posjetiteljima iz cijelog svijeta. Smješten na otvorenom u srcu otoka Krka lako je dostupan gostima iz cijele Hrvatske, ali i okolnih zemalja. Diamond nije samo destinacija zabave već i mjesto koje obogaćuje kulturnu ponudu otoka Krka i cijelog sjevernog Jadrana. Cijeli prostor kluba, građen kao arena sa stepenastom terasom, pretvara se u savršenu ljetnu pozornicu namijenjenu za partyje popularne elektroničke glazbe, ali i za koncerte, predstave, filmske projekcije i druga kulturna zbivanja. I sve to s impresivnim pogledom na Kvarnerski zaljev.

image

Diamond club - ‘moderna‘ arena na otoku Krku

MARKMILES

Koncert Interpola uživo, 19. srpnja u klubu Diamond na Krku zaista se ne smije propustiti. Ulaznice možete kupiti na platformi Entrio, po cijeni od 39 eura za regularne, a 79 eura za VIP ulaznice, koje podrazumijevaju zaseban ulaz s pristupom balkonu te udobnoj sjedećoj zoni. Također gosti u VIP dijelu imaju zaseban bar kao i sanitarne čvorove. Svi detalji dostupni su na linku.

Linker
26. travanj 2024 22:06