Bogat program

Kulminacija adventskog slavlja na Europskom trgu

Party atmosfera i blagdansko veselje očekuju se u ovom božićnom tjednu na EU Adventu, na zagrebačkom Europskom trgu.

Omiljeni zagrebački urbani radio Yammat FM preuzeo je DJ pult i svakodnevno uživo emitira program s Europskog trga. Za kraj godine i završnicu emitiranja s EU Adventa u petak 23.12. slušateljima i posjetiteljima poklanjaju veliki Yammat disco i Mojo open air sound party system s početkom u 15.05h. Prva atmosferu pokreće Martina Vazdar koja će svojom selekcijom dan pretvoriti u noć. Nakon nje, Ivona Kovačević, alfa i omega Yammat FM-a, ovogodišnjeg partnera EU Adventa donosi popularni open air Mojo sound system s kojim će ugrijati i rasplesati prisutne.

image

Pocket Palma

Završnicu predbadnje noći zaokružit će koncert benda Pocket Palma. Svojim synthpopom najbliži su zvuku osamdesetih, pa ih često uspoređuju i s Denis & Denis. Retro instrumentalne dionice, elektronički zvukovi i dreamy vokali očekuju nas 23. prosinca na Europskom trgu.

image
EU Advent

Svibanj projekt, Yammat FM i Peti Kupe osigurali su da posjetitelji i tijekom cijelog tjedna imaju razloga za veselje. Od ponedjeljka do četvrtka Yammat emitira program uživo s EU Adventa od 16-20h, a vikendom od 15h. Izmjenjivat će se za pultom tako Daniel Bilić, Siniša Švec, Zdravko Mamić Maminho, Martina Vazdar, DJ Bizzo, HrwoE i Zak.

U četvrtak će glazbu birati Ozren Kanceljak, ali tek nakon što skuha tople obroke za humanitarnu akciju još jednog Diners Club Cooking Duela i pokaže da osim što zna miksati zna dobro i kuhati.

Na sam Badnjak u još jednom maratonskom izdanju glazbu i štimung uveseljava neumorni i dobro znani Pepi Jogarde kojem će se pridružiti pripadnica novije zagrebačke DJ scene Stephanie Prekali. Za DOBAR Božić i još bolji house bit će zaduženi Egzotika DJs, Stephanie Prekali i Tom Bug.

image
EU Advent

U četvrtom izdanju humanitarnog Diners Club Cooking Duela u četvrtak 22. prosinca od 16 -19 h, tople i ukusne obroke za posjetitelje kuhaju Gastronomadi, tj. tim chefova predvođenih Robertom Riplijem i DJ Ozren Kanceljak Kanca, veteran zagrebačkog noćnog života.

Gastronomadi profesionalno djeluju kroz programe udruge te vlastite Ustanove za obrazovanje unutar svojeg kulinarskog centra Kluba Gastronomada, a između ostalog bave se školama kuhanja za amatere i profesionalce te konzaltingom za velike ugostiteljske sustave. U četvrtak za ovu prigodu kuhaju Pantelija Pekić, Paško Nokaj i Robert Horvat, a predvodi Robert Ripli - jedan od osnivača Gastronomada. Kuhat će teleći orzoto sa sotiranim gljivama i porilukom.

image
EU Advent

Ozren Kanceljak Kanca, poznati radijski voditelj na Yammat.fm-u i DJ s ogromnim opusom sjajne muzike i tema iznenadit će posjetitelje i svojim kulinarskim umijećem. U duel unosi malo egzotike te na Europskom trgu kuha Chicken Amok, kambondjanski blagi curry od piletine.

Cjelokupni iznos od prodanih porcija skuhanih u ovom duelu ide Udruzi UNUO tj. za kupnju gastro kamiona s kojim bi UNUOvci imali mogućnost obići 27 država članica EU, vratiti se s 54 europska polufinalista i organizirati prvo europsko gastro natjecanje za osobe s invaliditetom Cupid´s Spoon koje će se održati u Zagrebu. Diners Club Cooking Dueli dio su humanitarne inicijative Dine for Change za održivi razvoj i smanjenje bacanja hrane, pa će uz posjetitelje koji kupe/doniraju za ova jela, dodatnim iznosom akciju podržati i Erste Card Club. Program će moderirati Sandra Rončević, kuharica i autorica gastro bloga “O slanom i slatkom.” Zanimljivi pokloni očekuju i posjetitelje koji prvi kupe (i pojedu) jela po pristupačnoj cijeni od 50 kn i tako podrže ovu humanitarnu akciju. U prethodnom duelu kuhanjem su akciju podržali Igor Tomljenović iz bistroa Lari & Penati te DJ Pytzek kao i prisutni posjetitelji koji su jeli i pomagali u prikupljanju sredstava za UNUO.

Advent na Europskom trgu traje do 6. siječnja 2023. godine te objedinjuje preko 30 izlagača s prigodnom ugostiteljskom ponudom. Ispod tisuću srca koja krase Europski trg, s nogu se svaki dan može nešto fino prigristi uz kuhano vino, punčeve, rakija ili kupiti poseban suvenir, božićni ukras ili poklon. Slijede i posebni maratonski setovi za doček Nove godine te posljednji ovogodišnji humanitarni Diners Club Cooking Duel u kojem ćemo sučeliti chefove iz poznatih televizijskih kulinarskih emisija i objaviti rezultate akcije.

Sve informacije vezane uz događaje na možete pratiti i saznati na IG i FB stranici EU Adventa.

Linker
20. travanj 2024 05:59